Radio Simplu

Mauricio Islas a fost pe punctul de a se sinucide. Drama prin care a trecut celebrul actor de telenovele 

GALERIE FOTO (2)

Mauricio Islas este unul dintre cei mai îndrăgiți actori de telenovele, cunoscut mai ales pentru rolurile sale din „Amor Real”, „Prisionera” sau „Primer amor… a 1000 x hora”. Însă acesta a trecut printr-un moment atât de dificil încât a fost pe punctul de a se sinucide.

Un episod romantic cu o minoră l-a adus pe Islas aproape de închisoare. În anul 2004, actorul a fost implicat într-un scandal sexual. În acel moment, cântărețul Jose Luis Rodriguez l-a acuzat că a abuzat de fiica sa, Genesis Rodriguez, care avea 17 ani.

După mai mulți ani de la incident, Mauricio Islas a recunoscut că a fost la un pas de a-și lua viața.

„Da, am ajuns să mă gândesc la asta. Vine un moment în care simți că ai pierdut totul. A fost o perioadă dificilă pentru că toată lumea mă judeca, iar eu am decis să nu vorbesc”, a povestit actorul de telenovele. „Am trecut printr-un proces, iar rezultatul a fost cel pe care îl așteptam. Sunt afară, nu am fost închis și nu mi-am pierdut slujba”, a precizat el. Actorul mexican în vârstă de 46 de ani a fost reținut atunci doar câteva ore, la Miami. „Am ieșit și l-am rugat pe superiorul meu, pe Dumnezeu, să mă ajute”, a mărturisit acesta, citat de Las Estrellas. Islas a explicat că este mulțumit că acest lucru i s-a întâmplat în Statele Unite și nu în Mexic. „Acolo ești nevinovat până când se dovedește contrariul. În Mexic ești vinovat până când ți se dovedește nevinovăția”, a explicat el. Mauricio Islas și Genesis Rodriguez au jucat împreună în telenovela „Prisionera” și s-au îndrăgostit pe platourile de filmare. Deși era căsătorit, soția actorului de atunci, Patricia Villasana a decis să îi rămână alături. Totuși, doi ani mai târziu, aceștia au divorțat.

Când a aflat că Islas și fiica sa au întreținut relații sexuale, tatăl fetei a depus o plângere la autorități în care l-a acuzat pe actor de abuz sexual împotriva unei minore. Mauricio a fost arestat pentru câteva ore, însă a ieșit după ce a plătit o cauțiune în valoare de 7.000 dolari. Actorul a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu Genesis, dar totul s-a petrecut cu acordul ei, în timpul unei petreceri. Islas a fost achitat, însă a fost nevoit să își ceară scuze publice și să presteze 100 de ore în folosul comunității. De asemenea, a fost obligat să doneze 5.000 de dolari unei organizații care ajută tinerii ce au fost victime ale abuzurilor sexuale. În prezent, Mauricio Islas formează un cuplu cu actrița Paloma Quedaza, cu care are doi copii: Frida și Emiliano.