Radio Simplu

Masina diesel – ce mod de condus sa abordezi

Este bine cunoscut deja faptul ca exista diferente considerabile intre masinile diesel si cele pe benzina. Principiile de functionare si constructia difera intre cele doua tipuri de autoturisme, deci este esential sa cunosti cateva reguli importante pentru a te bucura de masina ta cat mai mult timp, fara a intampina situatii neplacute.

Cu toate ca atunci cand detii o masina diesel te bucuri de un consum mai redus, trebuie sa o conduci corespunzator pentru a nu intampina dificultati. Afla in continuare care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand te afli la volanul unei masini diesel!

Modul de pornire

Inainte de a porni motorul unei masini diesel, este recomandat sa astepti pret de cateva minute, mai ales daca temperaturile de la exterior sunt scazute. Cel mai bine este sa pornesti motorul doar dupa ce te-ai asigurat ca niciun martor nu mai este aprins in bord. Daca nu ai suficient timp la dispozitie, trebuie sa iei in calcul faptul ca in acest fel nu vei face decat sa uzezi autoturismul mai repede. Explicatia consta in faptul ca motorul se forteaza.

Atentie la subturatie

Indiferent ca vorbim despre motoarele pe benzina sau cele diesel, subturatia va reprezenta intotdeauna un factor negativ pentru functionarea motorului. In privinta autoturismelor alimentate cu motorina, subturatia poate afecta considerabil motorul. Cum se intampla acest lucru? Greutatea pieselor care alcatuiesc motorul este mare. De exemplu, volanta poate uza rulmentul si discul de ambreiaj. De asemenea, suportii motorului se pot deteriora rapid daca motorul este subturat constant.

Nivelul combustibilului

Punctul de inghet pentru motorina este mic. Drept urmare, daca temperatura se situeaza in jurul valorii de -20 grade, poti intampina dificultati la pornire. Specialistii recomanda sa te asiguri tot timpul ca dispui de suficienta motorina pentru ca, daca nivelul acesteia este prea mic, risti sa se formeze condens, iar apa din pompa sa inghete si sa se creeze un dop.

Oprirea motorului

In momentul pornirii, un motor diesel prezinta cel mai mare consum. De asemenea, si uzura prezinta un nivel destul de ridicat. Cantitatea de combustibil consumata la pornire este egala cu cea a functionarii motorului timp de 2-5 minute. In plus, in momentul pornirii, uzura pieselor este mare tocmai din cauza faptului ca piesele motorului sunt grele, iar ungerea nu se realizeaza corespunzator la primele turatii. Asadar, nu opri motorul atunci cand stationezi pentru putin timp!

Fie ca este vorba despre o masina inchiriata de la WLC Rent A Car care functioneaza cu motorina, fie ca este vorba de despre autoturismul personal, respecta aceste reguli cu strictete! Doar asa te vei putea bucura de deplasari fara probleme si de o functionare optima!