Această rețetă de Mascarpone de casă este atât de ușor de preparat, încât te vei gândi de 2 ori înainte de a mai achiziționa din comerț… Pentru realizarea acestuia sunt necesare doar 2 ingrediente și niște tifon…
Ingrediente:
500 ml smântână (cu peste 30% grăsime)
1 lingură de zeamă de lămâie (proaspăt stoarsă)
Preparare:
Într-o cratiță se răstoarnă smântâna și se dă la foc mediu, amestecând frecvent, până când ajunge aproape de punctul de fierbere (85 grade Celsius).
Se adaugă zeama de lămâie și se continuă amestecarea până ce se îngroașă smântâna.
Într-o sită cu ochiuri fine, așezată într-un bol, se așează tifonul ușor umezit, în 4 straturi.
Se toarnă smântâna îngroșată în sita tapetată cu tifon și se lasă la temperatura camerei, până ce se răcește complet. Nu se presează și nu se stoarce crema!
Odată ajunsă crema la temperatura camerei, se acoperă sita cu folie alimentară și se dă la frigider pentru 10 – 12 ore.
Mascarponele de casă se păstrează la frigider și poate fi folosit în decurs de o săptămână.
Acum puteți face tiramisu cu mascarpone de casă și o multitudine de alte deserturi savuroase!
Poftă bună!
Brânză de casă în stil georgian
Rețeta pentru cea mai fină brânză georgiană – Brânză de casă în stil georgian – Se obține foarte simplu și este atât de fină, încât este o plăcere să o mănânci…
Ingrediente:
1 l de lapte
200 ml de smântână
3 ouă
1 lingură de sare
Cum se prepară?
Se fierbe laptele și se adaugă sarea. Smântâna se amestecă cu ouăle.
Se toarnă amestecul de smântână în lapte și se amestecă lent…
Se fierbe timp de 3-4 minute.
Se toarnă amestecul obținut într-o strecurătoare, tapetată în prealabil cu plasă de tifon, și se pune puțină presiune deasupra…
Nu v-ați fi gândit că poate fi atât de simplu să obțineți o brânză atât de fină…
Să aveți poftă!