Radio Simplu

Cât de bună este masca de protecție împotriva coronavirusului. Adrian Streinu-Cercel a lămurit misterul

Managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, Adrian Streinu-Cercel, a demonstrat cât de bună este masca de protecție pentru a preveni îmbolnăvirea cu COVID-19, dar și care sunt zonele care trebuie neapărat să fie acoperite pentru o mai bună protecție.

Adrian Streinu-Cercel, declarații despre importanța măștii de protecție
Celebrul medic și cercetător român a arătat la un post de televiziune cât de mult putem purta o mască de protecție, dar și care sunt zonele care trebuie să le acoperea aceasta. Adrian Streinu-Cercel a demonstrat că masca de protecție își pierde proprietățile după câteva ore.

„Să luăm o mască. Nouă, din ţiplă. Această mască va opri ce vine din faţa noastră. Particulele nu trec prin toate straturile.

Noul coronavirus poate trece la un moment dat, dar nu la început. Avem un interval de timp în care masca ne protejează, între 2 şi 4 ore”, a spus medicul la Antena 3, relatează dcnews.ro.

Cât de des se schimbă masca de protecție
Totodată, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București a mai transmis că fiecare om trebuie să aibă asupra sa mai multe măști pe care să le schimbe pe parcursul zilei pentru că purtarea îndelungată poate face mai mult rău decât bine.