Radio Simplu

Mariana a lucrat ani întregi în Anglia. A decis într-o zi să se întoarcă acasă, având în cap o idee genială. Toți au crezut-o nebună, dar acum o admiră pentru curajul ei! Cati bani castiga:

GALERIE FOTO (2)

Mariana a lucrat ani întregi în Anglia ca și croitoreasă pentru a-și putea ajuta familia. Într-o zi, femeia de 37 de ani s-a întors acasă, în satul Stânca, comuna Victoria, din județul Iași, având în cap o idee genială.

Nimeni nu a crezut în reușita ei, cu excepția sa. Însă când ea a prins contur, toți au ajuns să o admire.

„Eu sunt de meserie croitoreasă, am lucrat în mai multe firme din Iași. Am preferat să plec în Anglia pentru copil. A crescut, nevoile au crescut și ele și am plecat să muncesc în fabricile de acolo, pe mai mulți bani”, susține Mariana Huțanu.

S-a întors acasă, s-a interesat ce presupune să obții fonduri europene și a depus un proiect. După câteva luni de muncă a primit și răspunsul. Proiectul fusese acceptat la finanțare și urma să primească 70.000 de euro pentru a-și deschide un atelier de confecții chiar în comuna natală.

„Am vrut să am ceva al meu. E mai greu la început, când deschizi o afacere. Însă sunt bucuroasă că acum am vânzări și sunt aproape de familie. Am angajat o fată, croitoreasă, tot de aici din sat”, a declarat femeia

Faptul că afacerea e în continuă dezvoltare o confirmă și vânzările. Tânăra a vândut în jumătate de an produse de aproximativ 5.000 de euro. Produsele confecționate în atelierul de croitorie sunt lenjerii de pat personalizate, fețe de masă, prosoape, toate făcute la comandă. „Sunt produse din bumbac.

Acum mi-am făcut clienți mai mulți, am și pagina de facebook, particip la târguri”, mai spune ieșeanca.