Radio Simplu

Marcel Ciolacu: Pensiile nu trebuie mărite în mod egal la toată lumea. Nu este corect să venim cu un procent fix. Dacă mai trăia Ceaușescu, presupun că așa făcea – eh, nu mai trăiește (VIDEO)

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, s-a arătat de părere că nu ar fi corect să fie majorate pensiile în mod egal la toată lumea.

Marcel Ciolacu (PSD): Nu pot compara o pensie de 20.000 de lei cu una sub 2.000
Întrebat când ar putea fi luată o decizie în legătură cu procentul de majorare a pensiilor, liderul PSD a spus: „Categoric cât mai curând. Am spus, închidem ordonanța pe energie și o să știm anvelopa bugetară necesară pentru compensarea pe anul viitor, aproape am încheiat cu pensiile speciale și cu legea pensiilor speciale, să vedem și de acolo ce buffer avem pentru aceste compensări și măriri de pensii”.

„Îmi mențin părerea, pensiile nu trebuie mărite în mod egal la toată lumea. Nu pot compara o pensie de 20.000 cu o pensie sub 2.000 de lei. De asta suntem aici pe scenă, fiindcă suntem social-democrați, dar mai ales într-un moment de criză pe care o plătește toată lumea, indiferent de culoarea noastră politică, indiferent de familiile noastre politice, trebuie să fim solidari cu cei care trec cel mai greu de această perioadă. E un principiu corect pe care l-am spus”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Nu este corect și echitabil să dimensionezi toată impozitarea pe capitalul românesc, pe IMM-urile din România și pe industria românească. Toată lumea trebuie să fie solidară într-un moment de criză (VIDEO)
ECONOMIC – 03 NOV, 21:15
Marcel Ciolacu: Nu este corect și echitabil să dimensionezi toată impozitarea pe capitalul românesc, pe IMM-urile din România și pe industria românească. Toată lumea trebuie să fie solidară într-un moment de criză (VIDEO)

„Am plecat de la un minimum de anvelopă de 11 miliarde de lei asumată de către ministrul de Finanțe fără să închidem legea energiei și nici schimbarea legii pensiilor speciale și vom vedea la ce anvelopă ajungem. Sper să venim la această anvelopă care să fie de o mărire de 15%, care înseamnă vreo 16,5 miliarde. Se pleacă de la un minimum la un maxim”, a explicat el.

„Ori mărești punctul de pensie și vii cu un procent fix, dar atunci trebuie să ne asumăm că cel cu 1.500 de lei va lua 200 de lei și cel cu 1.800 de lei va lua 2.700 și să ne asumăm riscurile acestea. Eu cred că nu este corect, mai ales în această perioadă, să avem această abordare. Dacă mai trăia Ceaușescu, presupun că așa făcea – eh, nu mai trăiește. Trebuie o abordare exact prin ce situație trec toate persoanele”, a mai spus social-democratul.