Radio Simplu

Mananca-le la micul dejun ca sa slabesti cat mai repede

Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si aliatul au in lupta cu kilogramele in plus. Aceste alimente, consumate dimineata, te vor ajuta sa arzi calorii intreaga zi.

Oua – Datorita proteinelor continute, ouale tin foamea la distanta pentru mai mult timp si te ajuta sa consumi mai putine calorii de-a lungul zilei.

Afine – Sunt bogate in fibre si contin putine zaharuri. Te ajuta sa scapi de grasimea din corp si stopeaza cresterea celulelor de grasime cu pana la 73%.

Grapefruit – Este excelent in curele de slabire si topeste toate grasimile.

Ce mananca specialistii in nutritie la micul dejun – 10 variante sanatoase

1. Unt de migdale pe paine prajita si fructe proaspete. Rapid, nutritiv, detoxifiant si plin de energie. Asa poate fi descris pe scurt acest minunat mic dejun preferat de nutritionistul Dawn Jackson Blatner

2. Pita din faina integrala umpluta cu omleta cu branza rasa si o mandarina. Iata, avem asadar incluse in acest mic dejun cereale, lactate, fructe si proteine, exact ce are nevoie organismul pentru a face fata unei zile intregi. Acesta este meniul agreat de Elizabeth M. Ward, consultant in nutritie.

3. Mini-pizza englezeasca din faina integrala asezonata cu sos de rosii, branza mozarella semi-degresata si putin piper rosu, data la foc mic la cuptor pana se topeste branza. Joy Bauer, experta in nutritie si autoare a numeroase carti de diete, este adepta acestui stil de a lua micul dejun.

4. Susan Mitchell, medic nutritionist, prefera pentru micul dejun vafa umpluta cu unt de arahide si afine proaspete, alaturi de un pahar cu lapte / un pahar de smoothie de banane, facut din lapte degresat, iaurt grecesc slab, banana inghetata, 1 sau 2 linguri de seminte de in si 1 sau 2 linguri de migdale, gheata.

5. Elisa Zeid recomanda un bol de cereale cu lapte, la care se adauga fructe proaspete de padure si/sau nuci sau seminte, contribuind astfel la marirea nivelului de energie si la mentinerea satietatii pe parcursul zilei.

6. Chefir cu piure de capsuni, completat de o omleta. Chefirul nu este suficient de satios pentru a asigura energia necesara, insa este usor si suficient pentru o sedinta matinala la sala de sport.

Dupa care puteti manca o omleta din care sa va luati proteinele necesare supravietuirii pentru restul zilei. Monica Reinagel, prezentatoarea unei emisiuni televizate despre sanatate si doctoranda in nutritie, iubeste acest mic dejun.

7. Branza de vaci degresata cu cereale si capsuni proaspete. In total, cam o cana de 250 ml.

8. Rochelle Sirota prefera la micul dejun biscuitii din ovaz cu seminte chia si sirop din scortisoara si artar (zilele reci)/ smoothie roz (zilele toride de vara), preparat din: o banana coapta, 2 degete de zer de proteine, o cana de afine, capsuni si zmeura proaspete sau inghetate, 220 grame de lapte de migdale sau de cocos neindulcit, o lingura de unt de cocos, o lingurita de extract de vanilie si o lingurita de praf Camu camu.

Toate se amesteca in blender iar peste se adauga boabe de cacao, seminte de in si chia.

9. Expertul in nutritie Angela Ginn-Meadow recomanda ovaz gatit la foc mic cu cirese uscate, la care adaugam seminte si extract de vanilie si 2 lingurite de miere calduta.

10. Clatite pline de proteine facute din: o banana foarte coapta, 4 albusuri de ou, o lingura de unt de arahide sau de migdale, un praf de scortisoara, putina esenta de vanilie sau migdale.

Toate ingredientele sunt amestecate iar aluatul astfel obtinut se toarna cu lingura in tigaia bine incinsa, fara ulei. Clatita se tine pe foc cate 3 minute pe fiecare parte.