Radio Simplu

Magistrații au decis. Măsura luată împotriva bărbatului care și-a legat băiatul de pom

Bărbatul din comuna Cozmești, Județul Vaslu, care și-a legat fiul vitreg, cunoscut cu afecţiuni psihice, cu lanţul de un copac din curtea locuinţei a fost arestat preventiv. Decizia a fost luată joi de către magistrații Judecătoriei Vaslui.

Anchetatorii au ajuns la concluzia că tatăl vitreg este vinovat de acest act inuman deși iniţial, chiar mama tânărului declarase că ea şi-a legat copilul de copac, deoarece acesta obişnuia să se dezbrace şi să iasă din curtea casei şi nu mai ştia să se întoarcă la domiciliu.

„Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din comuna Cozmeşti, a fost arestat preventiv, cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii stabilind că acesta şi-a imobilizat fiul vitreg, legându-l cu un lanţ metalic de un copac aflat curtea locuinţei. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de privare de libertate în mod ilegal, ancheta fiind continuată, în vederea probării întregii activităţi infracţionale a bărbatului”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Cazul a fost semnat de către un asistent social din comuna Cozmeşti, judeţul Vaslui, care a observat faptul că tânărul cu dizabilităţi este singur în curte ş a fost legat de copac. Acesta a chemat de urgenţă Poliţia şi Ambulanţa, tânărul fiind transporat la spital.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au afirmat că în cazul acestui tânăr primăria din localitate a făcut o solicitare pentru instituţionalizare, deoarece mama era depăşită de situaţie şi nu se putea ocupa în mod corespunzător de îngrijirea lui, dar la momentul respectiv nu a fost găsit niciun loc disponibil în centrele pentru persoane cu dizabilităţi.

Potrivit acestora, când a fost identificat un astfel de loc, către primărie au fost comunicate documentele necesare în vederea întocmirii dosarului, dar dosarul nu a mai fost depus, deoarece mama tânărului, care este asistent personal pentru fiul său, ar fi refuzat, informează RomâniaTV.

Loading...