Radio Simplu

Maceratul de aloe vera – poate avea efect hepatoprotector și anticancerigen

Foarte mulți oameni care au consumat vreodată sau în general, au folosit aloe vera spun că această planta are cu adevărat puteri miraculoase.

Cu ajutorul acestei plante poți să scapi de foarte multe boli de la constipație până la cancer. Ca să te bucuri de toate aceste beneficia pe care le are aloe vera poți să faci cu ajutorul acestei plante un macerat foarte efficient în multe situații.

Poți să folosești planta de aloe vera pe care o găsim în ghivece, în casele noastre. Dacă ai această planta și vrei să o folosești, nu o uda timp de 5 zile și după aceea recoltează-i doar funzele.

După aceea spal-o și dă-o sau prin mixer sau prin mașina de tocat carne sau dacă nu ai niciunul dintre aceste ustensile, folosește zdrobitoarea pentru usturoi.

Apo amestec-o cu miere. Trebuie să obții o compoziție cu 40% aloe vera și 60% de miere. Dacă vrei ca acest proces să aibă loc mai repede, pune în amestec și sucul de la o lămâie. Ține compoziția la macerat pentru aproximativ o săptămână la temperatura camerei. O poți folosi însă și imediat după ce o pregătești.

Ia câte 2, 3 lingurițe, cu 30 de minute înainte de fiecare masa principală din zi. Dacă vrei ca aloe vera să fie și mai eficientă pentru sănătatea ta poți să folosești și alte plante pe care să le adaugi în amestecul cu miere și aloe vera.

În acest caz, întregul amestec la final va trebui să reprezinte 60% din maceratul de bază și alte 40% să fie din pulberea de plante. Din acest amestec se consumă între una și patru lingurițe pe zi, înainte de masa, cu jumătate de oră.

De asemenea, din aloe vera se mai fac și geluri pe care le putem folosi pentru stimularea colagenului din organism. Îl găsim prezent în cele mai multe tratamente folosite de femei pentru procedurile de înfrumusețare.

Dar acesta poate să întărească și sistemul imunitar. Are efectele specific produselor antibiotice și ajută foarte mult mai ales la tratarea bolilor de piele cum sunt de exemplu eczemele.

Pe de altă parte consumul regulat de aloe ajută tranzitul intestinal, absoarbe protein și ajută în general procesul de digestie și sistemul digestiv să funcționeze la cote maxime.

Acest lucru se datorează multor substanțe nutritive utile pentru organism precum calciu, postasiu, fier, acid folic, și vitaminele E, A, C și B. Dar această planta are și unele contraindicații. Aceasta nu poate fi administrate sub nicio formă copiilor mici.

Nici femeile care așteptă un copil nu au voie să o utilizeze sub nicio formă pentru că această planta poate să afecteze sănătatea viitorului copil sau chiar poate să provoace un avort spontan.

De asemenea, acest lucru este valabil și în cazul femeilor care alăptează, pentru că aloe vera poate să aibă efecte aderse mai mult asupra fătului, decât asupra lactației. O altă categorie de oameni care ar trebui să evite utilizarea aloii vera este și cea a oamenilor care suferă de pieptre la rinichi sau de boli de ficat.