Radio Simplu

„Ma intorceam acasa dupa o garda dificila, dar desi purtam uniforma am decis sa intru in Supermarket pentru a face cateva cumparaturi.M-am intalnit cu o fosta colega de liceu care mi-a spus: ‘Nu stiam ca esti doar…” Chipul i s-a intunecat de suparare! Cum a indraznit sa ii spuna asa ceva!

Daca vorbim de salvat vieti, medicii au cel mai important rol. Nimeni nu vorbeste apoi de infirmiere, asistente, brancardieri sau anestezisti. Majoritatea ignora importanta lor.

Dupa intalnirea cu fosta colega de liceu, asistenta Caitilin Brassington s-a hotarat sa scrie o scrisoare.

„Ma intorceam acasa dupa o garda dificila, dar desi purtam uniforma am decis sa intru in Supermarket pentru a face cateva cumparaturi.M-am intalnit cu o fosta colega de liceu care mi-a spus”:

Nu stiam ca esti doar o asistenta…

In 18 ani de cariera am auzit de multe ori aceasta fraza, dar astazi parca m-am enervat mai mult ca de obicei…Oare asta eram? DOAR o asistenta?

Am ajutat la venirea pe lume a multor copii, dar sunt doar o asistenta; am tinut de mana oameni muribunzi in timp ce isi dadeau ultima suflare, dar sunt doar o asistenta; am resuscitat pacienti care au murit pentru cateva secunde si i-am ajutat sa revina la viata, dar sunt doar o asistenta; am tinut parinti in brate dupa ce si-au vazut copiii murind, dar sunt doar o asistenta; pot sa iau sange, sa ingrijesc o rana, dar sunt doar o asistenta; voi pierde zile de Craciun, zilele de nastere ale copiilor mei, serbarilor lor scolare pentru a veni la munca spre a-ti ingriji persoanele dragi, dar sunt doar o asistenta; pot sa resucitez un nou-nascut, un copil sau un adult, dar sunt doar o asistenta

Am experienta si cunostintele necesare pentru a salva vieti si, chiar daca sunt doar o asistenta, eu ma mandresc cu asta!”