Radio Simplu

M-am măritat tânără, dar fericirea a durat prea puțin. La 6 luni de la nuntă, soțul meu a dispărut. Am aflat adevărul abia dupa 70 de ani

Ani de zile, am ascuns un secret teribil. Deși zâmbeam, în sufletul meu era o dramă. M-am măritat tânără, dar fericirea a durat prea puțin. La 6 luni de la nuntă, soțul meu a dispărut. Am aflat adevărul abia dupa 70 de ani… ȘI NU AM ÎNTELES DE CE s-a întâmplat asta. De ce tocmai MIE?

Totul s-a întâmplat în 1944, cu iubirea vieții mele. Doar ce ne căsătorisem și a aflat vestea: era chemat în armată, în Al Doilea Război Mondial. Știam că o îi fie greu, știam cât e de periculos, dar ne-am îmbrățișat înainte să ne despărțim, convinși că o să ne revedem curând. Eram sigură că fericirea mea o să continue când el o sa se întoarcă.

În primele luni nu am primit nicio veste de la el. Dar mulți nu puteau să trimită scrisori din război. Aveam speranță și mă rugam. Am așteptat o minune. Ani de zile am așteptat…

Cu timpul, am ajuns la concluzia că el chiar nu mai vine. Dar abia după 70 de ani am aflat ce s-a întâmplat, de fapt. Soțul meu chiar își pierduse viața în timpul războiului, cum mulți bănuiau.

Dar când am aflat cum s-a întâmplat totul, am fost copleșită… A fost împușcat în avionul pe care îl pilota. Așa rănit cum era, a încercat, cu ultimele puteri, să manevreze avionul ca să nu se prăbușească peste un sat. Ultimele lui gânduri au fost să salveze acei oameni care locuiau acolo. Când am aflat asta, am știu că m-am măritat cu bărbatul potrivit.