Radio Simplu

Lucruri care transformă casa ta într-un loc dezordonat

Cu siguranță orice își dorește o casă curată și foarte bine organizată. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor îți dau seama foarte bine că o curățenie perfectă necesită foarte mult efort, produse speciale de curățat și desigur suficient timp pentru realizarea ei.

Dar cum se poate întreține o casă fără prea mult efort și mai ales, cu bani puțini? Pentru astăzi ți-am pregătit o listă cu cele mai utile și neobișnuite sfaturi de care poți beneficia pe acest subiect.

Datorită acestor idei vei reuși să ai mereu casa curată și aerisită, fără obiecte împrăștiate și te vei felicita pentru această schimbare, mai ales după ce vei primi telefoane de la invitați neașteptați.

În plus, odată cu timpul vei simți că ai un obicei din a face doar câteva minute curățenie, și nu ore întregi. Cu această ocazie te vei simți și tu mai bine și vei avea mai mult timp pentru slte activități decât curățenia.

1. Resturile de mâncare

Pentru femei în special devine o problemă un munte de vase murdare adunate de-a valma în chiuvetă. O soluție foarte bună este să speli vasele imediat după fiecare masă.

Lucrurile devin și mai simple dacă folosești în acest scop o mașină specială pentru curățat vasele. Dacă le speli în mod clasic, vei reuși să oferi vaselor mai mult spațiu pentru uscare pentru că nu vor sta foarte aglomerat.

2. Chiuveta înfundată

După o perioadă în care nu i-ai mai acordat nicio importanță, este firesc ca chiuveta să arate într-un fel foarte urăt: să fie plină de grăsimi, de rugină sau să aibă alte probleme.

După ce o eliberezi de vase și de tacâmuri murdare e nevoie să te ocupi și de ea. Pentru că acolo rămân în general resturi de mâncare sau urmele de la detergenții de vase.

Daă vrei ca chiuveta să strălucească, fie că este din metal sau din alte materiale, trebuie să aplici în zonele cu probleme niște bicarbonat de sodiu și vei vedea că aceasta va arăta mai bine.

3. Patul nefăcut

Este firesc ca după o noapte în care ai dormit în el, a doua zi să ai grijă să aranjezi patul. Datorită acestui pas, întregul tău dormitor va arăta mult mai bine și mai primitor pentru că patul, de cele mai multe ori, ocupă și cea mai mare parte din spațiului camerei de dormit.

4. Obiecte diferite adunate la un loc

Jucării, reviste de modă, și alte obiecte pe care le folosești în fiecare zi sau mai rar stau de obicei, aruncate într-o mare grămadă.

Singura șansă să scapi de acest peisaj este să pui fiecare obiect la locul lui. Și după ce le folosești să nu le mai lași la întâmplare.

În cazul în care nu găsești un loc potrivit pentru ceva înseamnă că trebuie să te gândești să îl arunci.

5. Podeaua murdară

În anumite camere podeaua este aproape tot timpul murdară, nu așa cum ar trebui să fie, adică strălucitoare. Ai grijă în fiecare zi de aceste suprafețe pentru că ele atrag foarte mult atenția la aspectul general al unei încăperi. E suficientă o mătură urmată de un mop.