Radio Simplu

Lucrează la o spălătorie auto, iar în timpul liber este voluntar SMURD. „Să spuneți că sunt rom”

Ministerul Afacerilor Interne a făcut publică povestea unui tânăr de 20 de ani care lucrează la o spălătorie auto din Râmnicu Vâlcea, iar în timpul liber este voluntar SMURD.

Cazul acestuia a fost prezentat pe pagina de Facebook a MAI, iar oamenii au fost impresionați de devotamentul tânărului care a vrut neapărat să se știe că este de etnie romă.

„Are 20 de ani, îl cheamă Eduard și lucrează la o spălătorie auto din Râmnicu Vâlcea, iar visul lui dintotdeauna a fost să salveze oameni. Acest lucru s-a și întâmplat în luna februarie, când, cu ajutorul procedeelor de resuscitare pe care le-a învățat ca voluntar SMURD, Eduard a ținut în viață un bărbat care intrase în stop cardiorespirator. Are 20 de ani, îl cheamă Eduard și lucrează la o spălătorie auto, iar aproape lunar, el și prietenii săi, strâng alimente și haine pe care le duc apoi familiilor nevoiașe.

Are 20 de ani… este voluntar SMURD și a avut o singură rugăminte la noi:

– Vă rog să spuneți că sunt rom, un rom care își dorește enorm să ajungă paramedic ca să poată salva oameni!

Are doar 20 de ani, iar noi suntem convinși că prin dorința lui de a face bine, prin exemplul pe care îl oferă altor tineri… vor fi, într-adevăr, salvate multe vieți!
Felicitări, Omule! Felicitări, Salvatorule!”, se arată în mesajul MAI.

Postarea adunat 35.000 de aprecieri, peste 1.500 de comentarii laudative și mii de redistribuiri.