Radio Simplu

Lovitura pentru Dăncilă chiar de ziua ei. Anunț surpriză din PSD

O nouă lovitură pentru fostul lider al PSD. Viorica Dăncilă a primit un cadou surpriză de la colegii de partid, chiar în ziua în care împlinește 56 de ani. Decizia de ultimă oră a fost luată în PSD pentru a nu ”perturba” Congresul de la finalul lui februarie.

Organizația de femei, la șefia căreia urma să fie aleasă fostul premier, nu va mai organiza alegeri până la Congres, așa cum se discutase în ultimul CEX. De asemenea, nici la organizația de seniori a PSD și nici la tineret nu se vor face alegeri. Alegerile la șefia organizației de femei PSD ar fi trebuit să aibă loc la finalul lunii ianuarie, așa cum s-a stabilit la cel mai recent CEX PSD.

Motivul invocat de PSD este că nu vor să ”perturbe” Congresul de la finalul lui februarie.

Fostul premier a declarat că „i-ar place” să candideze și Carmen Dan pentru șefia organizației femeilor social-democrate, și nu numai aceasta, pentru că nu dorește să fie unicul candidat. Dăncilă este, în momentul de față, președintele interimar al organizației.

Viorica Dăncilă a devenit președinte interimar al organizației de femei PSD, după ce și-a dat demisionat de la conducerea partidului, din cauza pierderii alegerilor prezidențiale. Pentru a deveni președinte cu atribuții depline al filialei este necesară organizarea unei conferințe de alegeri.

Candidata PSD la prezidențiale a reuşit o performanţă istorică la alegerile din 24 noiembrie, unde a reuşit să obţină cel mai slab scor al unui candidat PSD la alegerile prezidenţiale din istoria democratică a României. Conform exitpoll-urilor, candidata PSD a obţinut 33,5% din voturi.