Radio Simplu

Lovitură de teatru în cazul Mario Iorgulescu. Procurorii au luat decizia

Dosarul întocmit pe numele lui Mario Iorgulescu a ajuns într-un moment important.

Cazul lui Mario Iorgulescu a ajuns într-o nouă etapă, una decisivă. Astăzi, procurorii au decis să-l trimită în judecată pe fiul șefului Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), sub acuzația de omor.

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, la data de 14 august 2020, trimiterea în judecată a inculpatului Iorgulescu Gino-Mario, pentru săvârșirea infracţiunilor de omor și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, se arată într-un comunicat.

La data de 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu a fost implicat într-un accident cu urmări deosebit de grave. El conducea o mașină de lux, a pierdut controlul a accidentat un șofer tânăr, în vârstă de 24 de ani, care și-a pierdut viața.

Conform rezultatelor toxicologice, fiul fostului internațional român a ieșit pozitiv la testul pentru consumul de cocaină. În plus, o concentraţie de 1,96 g/l alcool pur în sânge la momentul primei prelevări a mostrelor biologice şi de 1,76 g/l alcool pur în sânge la momentul celei de-a doua prelevări.

La data de 23 septembrie, Iorgulescu junior a fost transportat la o clinică în Italia, acolo unde a stat până pe 7 octombrie.

La data de 2 octombrie fusese emis un ordin european de anchetă, activitatea fiind dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti și fiind finalizată de autorităţile italiene la data de 23 octombrie. O săptămână mai târziu, tânărul a fost internat la o altă clinică din Italia și în prezent s-ar afla tot acolo.

La începutul anului, la data de 23 ianuarie, A fost emis un nou ordin european de anchetă, cu aducerea prealabilă la cunoștință atât a calității de inculpat, cât și a schimbării încadrării juridice, activitate adusă la îndeplinire de autorităţile judiciare italiene la data de 12 februarie 2020.

La data de 5 martie magistrații de la Tribunalul București au dispus arestarea în lipsă a lui Mario Iorgulescu, decizia putând fi atacată cu apel, conform gsp.ro.