Radio Simplu

Lovitură cumplită pentru Streinu-Cercel! „Caz șocant. Gafe care pot omorî oameni”

Un renumit medic din România a scris un text absolut tranșant la adresa medicului Adrian Streinu-Cercel și, mai mult, a lansat chiar și o petiție împotriva acestuia.

Este vorba despre cunoscutul medic Adina Alberts, care a lansat o serie de acuzații grave la adresa șefului de la Matei Balș.

„CAZ ȘOCANT. GAFE CARE POT OMORÎ OAMENI.

O persoană mi-a declarat pe facebook că s-a gândit că clorul i-ar face bine și ar feri-o de COVID. Așa că, încurajată, probabil, de declarații publice de genul „beți apă de la robinet pentru că are clor” aparținând doctorului Streinu Cercel, și cum persoana respectivă locuiește undeva la țară unde are doar apă de izvor, femeia s-a gândit să își pună în apa ei pură, înălbitor cu clor, o lingură de clor la un litru de apă, și să o dea pe gât. Lucru pe care l-a și făcut! Da, ați citit bine!

Stimați colegi, stimați autorități, aveți grijă ce fel de declarații publice faceți.

Suntem deja obișnuiți, din păcate, cu declarațiile ciudate ale unor comunicatori deficitari pe diverse domenii, dintre care le subliniez doar pe cele ale dr-lui Streinu Cercel, pentru că de ele depinde viața noastră, și pentru că ele țin de competența mea. Am avut senzația că domnia sa s-a retras din prima linie de comunicatori pe tema COVID19. Dar m-am înșelat. După o pauză de doar 2 săptămâni, dl dr Streinu Cercel a revenit „în forță”, cu declarații din „același registru”.

După afirmații de genul:

„COVID-19 este de 10 ori mai slab decât virusul gripal”,

„Nu purtați mască decât dacă sunteți bolnav”,

„Masca mai tare vă îmbolnăvește decât vă protejează”

„Dacă folosiți toaleta cu mâna stangă, deschideți robinetul cu mâna dreaptă”

„Ce fac apa şi săpunul nu face niciun dezinfectant”,

„Spălați-vă pe mâini cu apă de la robinet pentru că are clor și dezinfectează”,

„Beți apă de la robinet pentru că are clor și vă protejează de coronavirus”,

„Spirtul nu bun, nu e biocid, nu dezinfectează”,

„Vitamina C nu ne ajută să luptăm cu infecția COVID, e apă de ploaie”,

„Virusul se ascunde în parcuri, închideți parcurile”,

„Personalul medical are toate echipamentele necesare. Sunt doar istericale de moment”, etc,

iată încă două dintre ele, recente.

„Am folosit în tratamentul pacienților cu COVID-19, tot felul de scheme, unele au folosit, altele nu”. www.stiripesurse.ro 17.04.2020.

Această declarație nefericită ne face să ne întrebăm dacă nu cumva pacienții noștri sunt folosiți pe post de cobai. Și totodată nu putem să nu ne întrebăm ce s-a întâmplat cu pacienții la care schemele de tratament aplicate „nu au folosit”. De ce nu se aplică schemele de tratament care au dat rezultate pozitive clare în statele care s-au confruntat cu această pandemie înaintea noastră? Dacă în China, Italia, Spania, deja există „o experiență” în tratarea unor astfel de bolnavi, de ce nu aplicăm acele scheme și la noi, și aplicăm altele? De ce la Timișoara se vindecă atât de mulți bolnavi, și la București nu! De ce la Timișoara a fost posibil ca niciun cadru medical să nu fie infectat, și la București nu?

„Românii vor putea ieşi la muncă fără restricţii spre jumătatea lunii iulie”. www.digi24.ro 16.04.2020 Este imposibil că economia României să mai poată suporta încă o lună de „Stare de Urgență”. Economiștii noștri asta susțin. Cel mai probabil după 15 mai Starea de Urgență va înceta. De la un nivel atât de înalt cum este poziția dr-lui Streinu, informațiile ar trebui corelate.

Pentru toate cele de mai sus, și în asentimentul și la cererea multora dintre dvs, am inițiat o petiție, menită să atenționeze oficialitățile asupra pericolelor pe care astfel de afirmații publice inexacte le pot avea asupra sănătății populației. În România este declarată Stare de Urgență, iar primordialitatea interesului și a binelui ființei umane este esențială. De aceea cetățenii au nevoie de repere corecte, competente, oneste și dezinteresate.

Semnează petiția!”, scrie doctor Adina Alberts pe Facebook.