Radio Simplu

LIVE UPDATE. 308 cazuri de coronavirus în România. Încă 2 români au murit în Italia

GALERIE FOTO (2)

Ultima statistică a cazurilor confirmate cu coronavirus în România, dată publicității vineri la prânz, arată că până acum s-au înregistrat 308 cazuri.

DESFĂŞURAREA EVENIMENTELOR DE VINERI, 20 MARTIE:

15.50: Primul caz de coronavirus din Argeș

În judeţul Argeş a fost confirmat, vineri, primul caz de infectare cu COVID-12 la un bărbat de 46 de ani, aflat de o zi în carantină, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

“Bărbatul este în prezent internat la Secţia Boli Infecţioase Adulţi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, iar ancheta epidemiologică legată de acest caz este în desfăşurare”, se arată într-o informare transmisă de DSP Argeş, citată de Agerpres.

Conform sursei citate, în judeţul Argeş sunt în carantină 81 de persoane, în alte 1.945 de cazuri fiind impusă izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Persoanele aflate în izolare la domiciliu nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus şi au o stare de sănătate bună. În cazul celor aflaţi în carantină, o probă a ieşit pozitivă la testarea pentru COVID-19, 64 sunt negative, restul probelor recoltate fiind în lucru.

La nivel naţional, 308 de persoane au fost confirmate până în prezent cu noul tip de coronavirus, a informat, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

15:40 MAE: Încă 2 români au murit de coronavirus în Italia.

„În conformitate cu informațiile obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, la acest moment, 29 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda și 1 în Tunisia”, informează MAE.

De asemenea, MAE precizează că 3 cetățeni români au decedat ca urmare a infecției cu COVID-19 în Italia.