Radio Simplu

Lista actualizata a tarilor care impun noi restrictii romanilor

Din cauza pandemiei si a numarului tot mai mare de cazuri noi aparute in ultimul timp, romanilor le este interzis accesul in tot mai multe tari. Momentan 20 de tari au stabilit restictii in contextul pandemiei de COVID-19.

Tarile care au interzis sau au restrictionat deja accesul romanilor sunt Cipru, Danemarca, Austria, Bosnia si Hertegovina, Letonia, Lituania, Malta, Estonia, Finlanda, Grecia, Irlanda, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Islanda, Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Ungaria si Norvegia.

Update: Cum arata lista tarilor care impun diferite restrictii pentru cetatenii romani:

In momentul actual, Lituania, Finlanda si Moldova sunt cele trei tari europene in care accesul romanilor este interzis deocamdata. Exista cateva exceptii, totusi, cum ar fi cei care au rezidenta in aceste tari sau care merg la munca ori la studii.

In tarile portocalii, noi, romanii, suntem primiti doar daca avem un certificat medical care sa ateste un rezultat negativ la testarea pentru COVID-19. Vorbim aici despre Austria, Cipru, Bosnia-Hertegovina si Rusia. La fiecare dintre aceste tari apar insa si conditii suplimentare.

Ungaria a luat noi decizii pentru toti cei care vin din zona “galbena” sau zona “rosie”. Autoritatile vor doua teste pentru Sars-Cov-2 efectuate la cel putin 48 de ore distanta, in ultimele cinci zile. Daca nu aveti aceste teste, atunci veti fi plasati in carantina pentru 14 zile. Pentru a iesi din carantina, puteti solicita sa fiti testati intre timp, in speranta ca veti obtine un rezultat negativ.

Din zona“rosie” fac parte, momentan, Albania, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord si Ucraina.

Bulgaria, Suedia, Portugalia si Romania fac parte din zona “galbena”. Toate fiind state menbre ale Uniunii Europene. Aici intrand si Marea Britanie.

Cei care vin din aceste tari trebuie sa intre in carantina 14 zile, iar daca vor sa iese din tara trebuie sa faca doua teste negative efectuate la interval de 48 de ore.

Restrictii impuse de Austria- Cetatenii romani vor putea intra in Austria doar daca prezinta un certificat medical, in limba engleza sau germana, de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 4 zile, in absenta acestuia urmand sa intre in carantina 14 zile. Autoizolarea nu se va aplica daca roamanii doar tranziteaza Austria sau daca transporta marfuri.