Lichiorul de ouă este o băutură ce aduce un plus de căldură și veselie în timpul vacanței de iarnă. Crema sa catifelată și gustul dulce-amărui sunt ideale pentru a însoți momentele de relaxare. Azi povestim despre rețeta clasică de lichior de ouă și continuăm cu două rețete de cocktail alcoolic, pe baza aceluiași lichior.
Rețeta clasică de lichior de ouă
Lichior rețetă de ouă – Ingrediente:
- 6 ouă;
- 200 g zahăr;
- 500 ml lapte;
- 250 ml smântână pentru frișcă;
- 250 ml esență de rom;
- 1 linguriță esență de vanilie;
- praf de nucșoară (pentru decor)
Instrucțiuni:
- într-un bol mare, bate ouăle împreună cu zahărul până devin o cremă deschisă și pufoasă;
- într-o cratiță, încălzește laptele și smântâna la foc mic, având grijă să nu ajungă la punctul de fierbere;
- adaugă treptat amestecul de ouă și zahăr în laptele fierbinte, amestecând constant pentru a evita coagularea ouălor;
- continuă să gătești la foc mic, amestecând continuu, până când amestecul începe să se îngroașe; nu lăsa să ajungă la fierbere;
- oprește focul și lasă lichiorul să se răcească puțin, înainte de a adăuga romul și esența de vanilie;
- amestecă bine și lasă lichiorul să se răcească apoi complet, înainte de a-l pune la frigider;
- servește lichiorul de ouă rece, decorat cu un praf de nucșoară pentru un plus de aromă.
Eggnog Martini
Pentru o abordare mai sofisticată a lichiorului de ouă, încearcă rețeta de cocktail Eggnog Martini. Acest cocktail este ideal pentru o seară de iarnă:
Ingrediente:
- 50 ml lichior de ouă
- 30 ml vodka / ca alternativă, folosește rom;
- 10 ml lichior de cafea (opțional).
Instrucțiuni:
- într-un shaker, toarnă lichiorul de ouă, vodka / romul și lichiorul de cafea (dacă îl folosești);
- adaugă gheață și agită bine pentru a combina ingredientele;
- strecoară acest amestec într-un pahar de Martini răcit;
- decorează cu o felie de lime pentru un aspect festiv și o aromă deosebită.
Spiced Eggnog Punch
Dacă plănuiești o petrecere cu un număr mare de invitați, punch-ul Spiced Eggnog este alegerea perfectă. Fiind ușor de preparat, se potrivește de minune cu un context în care celebrați alături unii de ceilalți farmecul unic al vacanței de iarnă.
Ingrediente:
- 500 ml lichior de ouă;
- 250 ml rom sau bourbon;
- 250 ml suc de portocale;
- 100 ml apă minerală carbogazoasă;
- 1 linguriță de scorțișoară;
- 1 linguriță de nucșoară;
- felii de portocale și scorțișoară pentru decor.
Instrucțiuni:
- într-un bol mare, combină lichiorul de ouă, romul sau bourbonul și sucul de portocale;
- adaugă scorțișoara și nucșoara, apoi amestecă bine;
- ține la rece amestecul pentru câteva ore, apoi adaugă apă minerală carbogazoasă chiar înainte de servire;
- servește într-un bol de punch sau în pahare individuale, garnisite cu felii de portocale și bețișoare de scorțișoară.
Lichiorul de ouă este o băutură pe care o poți încerca în preajma Crăciunului, fie în forma clasică, fie sub forma unor cocktailuri potrivite pentru zilele reci ale anului. Acestea sunt sfaturile, tot ce trebuie să mai faci acum este să intri pe nitelashop.ro și să adaugi în coș toate băuturile alcoolice și non-alcoolice ideale pentru realizarea acestor rețete!