Radio Simplu

Legumicultori ingrijorati: ”Rosiile sunt aproape gata! Unde le vindem?”

Producem dar unde vindem? Este întrebarea care stă pe buzele legumicultorilor din Buzău care s-au trezit cu câteva săptămâni înainte de a-și scoate pe piață primele recolte că nu au unde să le vândă. Echipa AGRO TV este alături de fermierii români în aceste vremuri grele. De aceea, am luat legătura cu mai mulți dintre aceștia, pentru a le face publice dificultățile.

Primul exemplu vine din comuna Cochirleanca acolo unde Mircea Tatu are peste un hectar de solarii. Două dintre ele sunt pline cu roșii care se vor coace în cel mult două săptămâni. În total, legumicultorul estimează circa 12 tone de tomate românești pe care ar fi trebuit să le ducă la piața din municipiul Rm-Sărat. Însă, planul legumicultorului este dat peste cap epidemia de coronavirus care a impus restricții , care de altfel trebuie respectate de toată lumea.

Tombola saptamanala
Deși piața este în prezent deschisă și nu sunt semnale că se va închide, oamenii nu vor mai veni în număr la fel de mare la cumpărături și atunci există riscul ca marfa să se strice. ”Primele roșii le vom scoate pe la sfârșitul lunii martie. Atunci nu vom avea cantitate foarte mare, fiind vorba de zeci de kilograme pe zi. Însă, imediat în aprilie vom avea la vânzare și castraveți și o cantitate mai mare de tomate. Până acum le vindeam la piață . Acum însă vedem cum va fi. O soluție ar fi…
Citește continuarea aici.