Radio Simplu

LA CERȘIT! CÂȚI BANI A FĂCUT ACEASTĂ TÂNARĂ DIN VASLUI ÎN DOAR CÂTEVA MINUTE ÎNTRECE ORICE IMAGINAȚIE!

O tânără din Vaslui reușește să facă din cerșit bani frumoși. Tactica ei este simplă, mai mereu este confundantă, din cazua aspectului fizic cu un adolescent și asta îi oferă mai multă credibilitate. Ea cerșete într-un mall din Iași. Povestea pe care o „vinde” oamenilor este că are nevoie de bani pentru un bilet de tren spre casă și rușește să strângă o sumă considerabilă de bani din asta .

Tânăra nu este la prima încercare de acest tip. Povestea cu trenul a fost relatată pe un grup de Facebook, din Iași și se pare că mai multe persoane au fost abordate de ea, cu tot felul de povești. Fata a fost repede recunoscută și de către alți oameni, care au povestit că o știu de mult și cerșitul este o practică frecventă pentru ea.

„A venit la mine și mi-a zis să-i dau bani că are bunicii în spital și că trebuie să le cumpere mâncare. A zis că e din Botoșani și mai are trei frați și că nu are bani de transport. E cunoscut în tot Iașul, umblă pe la toate magazinele cu aceeași poveste. M-a păcălit și pe mine.” „E fată, e din Vaslui și de vreo 2 săptămâni cerșește în Palas și în Iulius. Nu e boschetară, dar seara am văzut-o drogată la gară. Nu-i dați bani, că-i faceti rău!”, au povestit pe grup câțiva oameni ce au întâlnit-o.

Georgiana este numele fetei care cerșește în Iași și anul trecut a dipărut de acasă, iar Poliția a căutat-o o vreme. Rudele ei spuneau că tânăra avea probleme psihice și că frecvent pleca de acasă și că ar fi fost ademenită să meargă împrună cu un bărbat din Vaslui, la Iași și obligată să cerșească.

„O cunosc de când era mică, știu că avea ceva probleme de sănătate. Mai pleca de acasă, dar nu dura mai mult de două zile până când se întorcea. Este mai băiețoasă de fel, și în ceea ce privește vestimentația și comportamentul, fumează, consumă alcool… Dar, sigur, asta nu înseamnă că acum, dacă a dispãrut, nu trebuie să fie căutată. Sper să o găsească”, declara anul trecut o vecină de-a tinerei.