Radio Simplu

Jandarmii au salvat 6 cățeluși îngropați în zăpadă. Mama puilor le-a arătat unde erau

GALERIE FOTO (2)

Jandarmii montani din Gorj au salvat sâmbătă, 15 decembrie, şase pui de câine găsiţi într-o pădure din zona montană Rânca. După ce jandarmii au luat puii şi au plecat cu ei cu maşina, căţeaua i-a urmat mai bine de un kilometru. O patrulă de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Gorj a salvat sâmbătă şase căţei şi pe mama lor.

Jandarmii au fost alertaţi chiar de căţeaua care nu mai ştia ce să facă să îşi protejeze puii, aşa că i-a condus pe salvatori la locul unde erau îngropaţi în omăt. Imaginile emoţionante au fost postate pe Facebook şi au impresionat sute de internauţi.

Întregul eveniment a fost relatat pe pagina de Facebook a Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj.

„Salvăm suflete când turiștii sunt în siguranță la munte. Astăzi, o patrulă de jandarmi montani din Rânca, aflată într-o misiune de patrulare auto a văzut la limita zonei montane o cățea care era agitată. Un coleg a mers să vadă care este motivul agitației și a găsit mai mulți cățeluși împrăștiați în zăpadă pe o pantă.

Fiind uzi, scâncind de frig, jandarmii montani i-au urcat în mașină și au mers la sediul postului montan, cățeaua urmându-i după mașină. A fost improvizat într-o magazie un culcuș unde cei șase cățeluși vor sta. Ne implicăm pentru că ne pasă. Un doctor veterinar îi va consulta în curând și vom lua o decizie înțeleaptă. Așteptăm cu interes orice opinie constructivă și benefică pentru sufletele salvate”, au scris reprezentanți Inspectoratului de Jandarmi pe Facebook.

La comentariile internauţilor indignaţi că nu a fost luată în maşină şi mama puiuţilor, în loc să fie lăsată să alerge pe jos, jandarmii au precizat despre căţeluşă că era agresivă, dar că i-a urmat până la adăpost şi că sunt în siguranţă cu toţii

Jandarmii speră să găsească pe cineva dornic să adopte căţeii. „Salvăm suflete când turiştii sunt în siguranţă la munte. Astăzi, o patrulă de jandarmi montani din Rânca, aflată într-o misiune de patrulare auto a văzut la limita zonei montane o căţea care era agitată. Un coleg a mers să vadă care este motivul agitaţiei şi a găsit mai mulţi căţeluşi împrăştiaţi în zăpadă pe o pantă. Fiind uzi, scâncind de frig, jandarmii montani i-au urcat în maşină şi au mers la sediul postului montan, căţeaua urmându-i după maşină. A fost improvizat într-o magazie un culcuş unde cei şase căţeluşi vor sta. Ne implicăm pentru că ne pasă. Un doctor veterinar îi va consulta în curând şi vom lua o decizie înţeleaptă. Aşteptăm cu interes orice opinie constructivă şi benefică pentru sufletele salvate”, a postat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al jandarmilor gorjeni, pe pagina de Facebook a IJJ Gorj.