Radio Simplu

Îți sare oja de pe unghii? Trucul care face lacul să reziste mai mult

Ai o manichiură impecabilă şi vrei să o păstrezi cât mai multă vreme fără să-ţi sară oja? Există câteva trucuri la care poţi să apelezi pentru ca unghiile tale să fie perfecte şi să nu întâmpini probleme cu oja.

Folosește o bază

Multe femei consideră că baza nu este necesară, mai ales că e nevoie de mai mult timp pentru asta, și sar acest pas. Nu mai faceți această greșeală. Nu doar că vă protejează unghiile, dar oja va rezista mai mult. Uleiurile naturale produse de unghie împiedică oja să se lipească bine de unghie. Astfel, folosind o bază, lacul de unghii nu va mai sări atât de repede.

Aplică ojă și pe marginea unghiei

Aplică ojă și pe marginea unghiei. Atunci când speli vase sau te coafezi, e posibil ca apa sau alte materiale să intre între unghie și ojă, astfel marginile se vor ridica iar oja sare mult mai repede.

Nu agita niciodată lacul de unghii

O altă greșeală frecventă este agitarea sticlei de lac de unghii înainte de a o folosi. Facem asta crezând că oja se amestecă și se distribuie uniform, însă doar amestecăm aerul și oja dinăuntru, ceea ce duce la creearea unor mici bule de aer. Sigur le-ai văzut și tu pe unghii. În loc să o agiți, ruleaz-o în palme orizontal.

Aplică oja în strat subțire

Atunci când vrem să obținem o culoare mai puternică, tindem să folosim un strat mai gros de ojă. Oja nu este realizată pentru a se usca rapid atunci când este într-o cantitate mai mare. Altfel s-ar usca direct în sticlă. Cel mai bine este să aplici 3-4 straturi subțiri decât unul gros.