Radio Simplu

Îți mai amintești de Costel din serialul „La bloc”? Actorul Dragoș Moștenescu s-a mutat defintiv din România! Uite ce face acum

GALERIE FOTO (5)

Costel Jurcă, alias Dragoș Moștenescu, a fost unul dintre cele mai carismatice persoanje din La bloc, sarea și piperul sitcomului ce a avut nu mai puțin de 525 de episoade! Iată ce mai face acum simpaticul Costel!

Nelu Curcă, Bella, Costel Jurcă, Lili, Americanu, nea Popa și mai tinerele Mimi, Roxana și Adina i-au ținut pe telespectatori ani de zile în fața televizoarelor, stârnindu-le hohote de râs cum nu prea s-au mai auzit de atunci în serialele de comedie. Pe 25 mai 2008, după 525 de episoade, cel mai hazliu sitcom al anilor 2000 a tras cortina, spre regretul sutelor de mii de fani, care au rămas cu speranța că producătorii se vor răzgândi și vor relua serialul. În 2013 a fost făcut un episod special, însă speranțele telespectatorilor pasionați de aventurile prietenilor din La bloc s-au sfârșit aici…

Dragoș Moștenescu nu a mai avut parte de un alt… Costel
Din nefericire, după ce au devenit cunoscuți și îndrăgiți de o țară întreagă, cei mai mulți dintre actorii serialului La bloc nu au mai găsit oportunități profesionale la fel de atractive. Printre ei și carismaticul Dragoș Moștenescu, cel care l-a interpretat cu multă savoare pe Costel Jurcă. Micuț, dar cu suflet mare, complexat și ținut sub papucul soției, Costel Jurcă a contrabalansat foarte bine celălalt personaj, pe cabotinul Nelu Curcă, interpretat cu la fel de mult talent de actorul Mihai Coadă.

 

Din păcate însă, Dragoș Moștenescu nu a mai dat viață de atunci unui personaj atât de ofertant. Drept urmare, simpaticul actor a luat o decizie foarte grea – aceea de a pleca din țară, alături de familie, în Anglia, unde a decis că va cunoaște din nou faima.

A decis să emigreze la 50 de ani!
Așadar, la 51 de ani, actorul a luat viața de la capăt într-o țară complet străină, alături de soție și cei trei copii ai săi, după ce s-a decis să-și pună în vânzare proprietățile, printre care și un conac în valoare de 175000 de euro, deținut în Teleorman și apartamentul de trei camere din București.

Iată ce declara actorul pentru ziarulromanesc.net, anul trecut, într-un interviu:

„Divertismentul din țară se bazează foarte mult pe muzică. Iar în România și-au făcut apariția în ultima perioadă curente noi, cu tente turco-balcanice care pe mine unul nu mă pasionează foarte mult. Iar în partea de comedie, lucrurile sunt foarte subțiri, iar cele de la televizor sunt și mai subțiri decât cele de pe scenă care cât de cât mai există.

Tineretul își dă silința și face piese după piese, dar după ce plătești actorii constați că nu sunt foarte rentabile. Am făcut și asta, iar tu, ca producător, rămâi cu mai nimic, din cauza că nivelul de trai este așa cum este și nu poți pune un bilet în vânzare la un preț ridicat.

Astfel, încasările sunt la limita cheltuielilor și evident că nu e rentabil. Și ca să facem o paranteză, oferta de acest gen de la televizor nu mai este foarte bogată deoarece lumea merge pe scandal, politică și alte lucruri de acest gen, iar ce avem acum este un divertisment bazat pe defectele primare ale omului.

Iar acest fapt nu e nimic nou, noi ca națiune, practicăm acest lucru de foarte mult timp. Umorul s-a calat pe prost, pe bețiv, pe idiot, șchiop, pe orb și pe chestiunea că scoatem umorul din handicap, ceea ce în oricare loc din lume nu e permis și nu e OK. De asemenea facem haz pe statutul de prost plătit al românului, ceea ce iarăși nu OK”.

Actorul face și în Londra ce știe mai bine: stand-up comedy
În ceea ce privește perspectivele profesionale în Londra, Dragoș Moștenescu este optimist, dovadă că lucrurile au început să meargă pe făgașul cel bun. Actorul susținea încă de anul trecut spectacole de comedie la Leicester Square Theatre.

„Momentan am găsit o piață de comedie foarte bine definită, sunt undeva la 150-200 de cluburi de comedie numai în Londra, unde am intrat și am făcut câte 5-7 minute , iar acum am ajuns la 10-15 minute, deoarece minutele ți se dau pe parcurs. Sunt o figură cunoscută în țară, dar aici, cu tot backgroundul meu, nu mă știe lumea.

Dar am trecut de această etapă și pot spune că, în trei luni de zile, am luat trei premii (n. red. la stand-up) la trei concursuri de începători, ca să zic așa”, a mai declarat actorul pentru sursa citată.