Radio Simplu

Îți mai amintești de Costel Busuioc? Ce face el acum și unde mai ține recitaluri!

Costel Busuioc are o poveste impresionanta de viata care a uimit intreaga planeta, din Romania, pana in SUA. De la meseria de zidar, a ajuns sa cante pe scene renumite cu sute de oameni in public. Acesta a plecat din Romania si a pornit o noua viata, la mii de kilometri distanta.

In toamna lui 2018, s-a aflat ca celebrul roman este rezident in Statele Unite, unde a ajuns ajutat de o biserica crestina, pentru care a sustinut cantari religioase.

Acesta a fost satul sa astepte afirmarea si se loveasca de refuzuri ale organizatorilor de evenimente muzicale si directori de institutii culturale, incat a cantat in ultimii ani mai mult la biserici ortodoxe si penticostale. Cult unde s-a rebotezat si caruia ii datoreaza flotantul’ sau peste Ocean.

In octombrie 2018, invitat de solista de origine romana Abigail Budak, organizatoarea festivalului romanesc si impresarul roman Bebe Mihu, directorul artistic al Romanian Community center din Sacramento, Busuioc a cantat pentru romanii si americanii prezenti la sarbatoare, alaturi de Ansamblul artistic Crisana din Oradea, Leontin Ciucur si Ghita Berinde de la Ansamblul Stelele Banatului, Ionut Zamfir, Viorica Onus, Augustin Lazar si Mircea Pellea, nepotul marelui actor Amza Pellea, scrie libertatea.ro.

Busuioc inca duce o lupta pentru un trai mai bun si pentru a-i ajuta pe cei patru copii ai sai, care au ramas acasa. Conform presei locale timisorene, doi dintre copiii sai, Maria Busuioc (care si-a incercat sansele si la X-Factor) si fratele sau Daniel, mai canta pe strazile din Timisoara.

Cum s-a lansat Costel Busuioc

Busuioc a castigat in urma cu zece ani un popular concurs de televiziune din Spania Hijos de Babel’. Premiul a fost urias, 100.000 de euro si un contract cu o importanta casa de discuri.

Asa a reusit sa isi depaseasca conditia. A renuntat la meseria de zugrav si s-a dedicat muzicii.