Radio Simplu

ÎȚI DAU LACRIMILE! CE FACE ACUM MAMA AUREI ION, LA ȘASE ANI DE LA MOARTEA FIICEI SALE

Îți dau lacrimile! Ce face acum mama Aurei Ion, la șase ani de la moartea fiicei sale. Femeia muncește zi și noapte!

Șase ani s-au împlinit de la tragicul accident aviatic din Munții Apuseni: Aura Ion, studentă la Medicină, și pilotul Adrian Iovan și-au pierdut viețile în condiții groaznice. Au fost localizați după prea multe ore, iar echipele de intervenție nu au mai avut ce face. Aura a fost înmormântată în Cimitirul Ghencea, cu onoruri militare, fiind condusă pe ultimul drum de sute de oameni cu lacrimi în ochi.

După pierderea suferită, mama Aurei Ion și-a concentrat toată atenția asupra asociației pe care a înfiinațat-o în memoria fiicei sale, cu scopul de a da o șansă în viață copiilor săraci. Femeia croșetează diferite lucruri și vinde mărțișoare. Cu banii adunați cumpără cadouri pentru copiii sărmani.

Mama Aurei Ion luptă pentru asociația pe care a înființat-o
Recent, o femei din București a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj emoționant în care povestește cum a întâlnit-o pe mama Aurei Ion.

„Chiar în fața zonei cu hot-dog, mi-a atras atenția un stand cu mărțișoare, care avea alături un benner. Citesc în grabă și aflu că este vorba despre Asociația „Aura Ion”. Vă mai amintiți de tânăra care a pierit acum șase ani în accidentul aviatic din Apuseni, alături de pilotul Adrian Iovan? Familia sa a înființat o asociație pentru oferirea unei șanse la educație copiilor sărmani. M-am gândit că, dacă tot trebuie să cumpăr mărțișoare, măcar să fac și eu un gest frumos. Am luat zece inimioare drăguțe și am dat să plec, felicitând-o pe doamna de la stand pentru inițiativă.

A zâmbit trist și mi-a spus că este chiar mama Aurei și că face totul în amintirea fiicei sale. M-am oprit. Ce îi poți spune unei mame căreia i-a murit copilul?! Am încercat să o încurajez așa cum m-am priceput mai bine, dar lacrimile care mocneau înlăuntru au început să îi brăzdeze obrajii. Am simțit nevoia să o îmbrățișez pe aceasta biată mamă care trebuie să poarte o cruce atât de grea… La început a fost reticentă ( e drept, să te îmbrațișeze un străin, este destul de ciudat), însă apoi am simțit cum se abandonează în brațele mele. Am plâns amândouă.Mi-a povestit despre viața dură care i-a răpit tatăl și un frate de doar 28 de ani, tragedie căreia i-a urmat o depresie și o hepatita C, apoi moartea Aurei… Despre munca pe care o depune, voluntar, pentru aceasta asociație, deși este operata la coloană și are proteză, făcând mărțișoare și împletind coșulețe pentru a obține câțiva bănuți cu care să ajute copiii nevoiași.

Mi-a povestit despre eforturile pe care le depune cealaltă fiică, aflată în Anglia, pentru a strânge fonduri. Toate acestea în memoria Aurei care, la rândul său, lucra ca voluntar, dăruindu-și timpul și priceperea celor care aveau nevoie de ajutor.

Mi-a spus că nu i s-a mai atenuat din suferință nici măcar o picătură, deși au trecut șase ani și cât de mult își dorește să existe o lume „de dincolo” în care să își reîntâlnească fiica. Iar tot ceea ce face acum este să se pregătească pentru acel moment.

Mi-a mai spus, cu durere în glas, că este atâta sărăcie în zonele în care se implică asociația, că tare și-ar dori ca toți oamenii care trec pe acolo și plătesc un leu pentru un hot-dog, să se oprească și să doneze un leu și pentru asociație. Am plecat, îmbrățisând-o încă o dată, și gândindu-mă că eu merg mai departe și îmi văd de viață, iar această mamă rămâne acolo, în urma mea, să vândă mărțișoare, cu durerea sa insuportabilă în suflet (….)”, a povestit femeia.

Cinci oameni au supraviețuit în accidentul aviatic din Apuseni
Pe 20 ianuarie 2014, Adrian Iovan și Aura Ion își pierdeau viețile, într-un cumplit accident aviatic. S-a întâmplat într-o zonă împădurită din Apuseni, la limita dintre judeţele Alba şi Cluj, la o altitudine de peste 1.400 de metri. Echipa medicală mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. (VEZI AICI: ”TAURII FURIOȘI” AU APRINS FUMIGENELE LA MORMÂNTUL UNUI FINANȚATOR DE LEGENDĂ ÎN LIGA I!)

În acel accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir, de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu, de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru, de la Spitalul “Sfânta Maria”, şi Sorin Ianceu, de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor. Adrian Iovan a murit la scurt timp de la impact, iar tânăra Aura Ion, studentă la Medicină, a decedat până ca echipele medicale să ajungă la avion.