Radio Simplu

Îți aduci aminte de Mihai Călin de la „Știi și câștigi”? Are o carieră impresionantă în actorie

GALERIE FOTO (3)

Mulți petreceau zeci de minute în fața televizorului, când Mihai Călin prezenta emisiunea „Știi și câștigi”. Iată că acum, el are o carieră impresionantă în actorie, urcă săptămânal pe scena teatrului din București.

La Pro TV, actorul prezenta emisiunea „Știi și câștigi”, unul dintre cele mai urmărite programe la acea vreme. Anii au trecut, iar el are o carieră impresionantă în actorie. Joacă în multe spectacole în tearele din București, dar are și o familie frumoasă.

Absolvent al facultății UNATC, promoția 1994, Mihai se face imediat recunoscut și plăcut, pe scenă Teatrului Național în piese că „Take Ianke și Cadîr’, „Jocul dragostei și al întâmplării’, „Cotletele’, „O scrisoare pierdută’, „O noapte furtunoasă’ sau „Antigona de Sofocle’, la Teatrul Bulandra din Capitală.

Bifează ani buni și frumoși că prezentator TV, iar primul rol într-un film de lung metraj îl marchează că student, în „Pepe și Fifi’, regia Dan Pița, anul 1993. Nu multă lume știe că Mihai a trecut mai întâi pe la Politehnică, facultatea de energetică, băiatul absolvent de mate-fizică în Măgurele. A lucrat o perioada că electronist, dar cum gândul ii fugea la actorie, a lăsat baltă politehnică, iar după revoluție s-a înscris la teatru și film. C

el care l-a remarcat a fost Ovidiu Iuliu Moldovan. Pe Mihai Călin îl poți vedea în filme că „Eu sunt Adam’, „Trenul vieții’, „Amen’, „Moș Goriot’, „Damen tango’, „Second hand’, „Burlacii’, „Băieți buni’, „Iubire că-n filme’, „Aniela’, „Regina’ sau „Moștenirea’, scrie Libertatea.