Radio Simplu

Israelul a atacat Siria! Situaţie explozivă în Orientul Mijlociu

Apărarea antiaeriană siriană a interceptat deasupra Damascului, în cursul nopţii de joi spre vineri, mai multe rachete trase din partea ocupată de Israel a Înălţimilor Golan, a anunţat agenţia oficială de presă Sana, potrivit AFP.

Apărarea noastră antiaeriană a interceptat ţinte ostile pe cerul Damascului, a transmis Sana, conform căreia rachetele au fost trase de pe Înălţimile ocupate ale Golanului. Potrivit sursei citate de Agerpres, mai multe rachete au fost interceptate înainte de a-şi putea atinge ţintele.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 23:45 (21:45 GMT), după cum a anunţat o sursă din cadrul armatei siriene. În acel moment, un corespondent AFP la Damasc a auzit explozii puternice. Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO, cu sediul la Londra) a atribuit acest atac Israelului, care însă nu l-a revendicat. OSDO afirmă că erau vizate miliţiile sprijinite de Iran, din apropierea capitalei siriene, şi că unele rachete şi-au atins ţintele, printre care un depozit de arme situat nu departe de aeroport.

Israelul a bombardat deja în mai multe rânduri astfel de miliţii în Siria, cu obiectivul declarat de a pune capăt prezenţei iraniene în această ţară. La 6 februarie, 23 de soldaţi sirieni şi luptători străini au fost ucişi de lovituri israeliene în Siria. Potrivit OSDO, printre aceştia s-au aflat trei iranieni şi şapte luptători străini din grupări armate susţinute de Iran.