Radio Simplu

Ion avea o Dacie 1300 pe care nu o mai folosea de ani. Într-o zi când s-a uitat în cutia poștală, a crezut că leșină: Cum naiba s-a întâmplat așa ceva, pentru că la mine în mașină stăteau doar găinile?

Ion Dedu, buzoianul care era executat pentru suma de 25.000 lei din amenzi pentru neplata rovinietei, a câştigat procesul cu Primăria comunei Gura Teghii şi scapă de secehestru. Bărbatul ajunsese dator vândut la stat, din amenzi primite de la CNAIR pentru neplata rovinietei din 2010, timp de 7 ani, deşi autoturismul său, Dacia 1300, nu mai părăsise curtea de multă vreme.

Dedu a aflat în 2017 că era sancţionat din cauza unui şofer care circula cu acelaşi număr de înmatriculare. În total, Ion Dedu a strâns numeroase procese verbale de contravenţie emise începând din 2010, dintre care peste 100 au fost puse în executare prin intermediul primăriei comunei Gura Teghii.

”Eu aveam o Dacie 1300 pe care stăteau găinile de câteva luni însă tot primeam amenzi pe numărul meu de înmatriculare. Am crezut la început că cineva a falsificat plăcuţele de înmatriculare. Maşina mea nu mai putea fi pornită pentru că începusem să dau ici-colo piese mici din ea”, a declarat Ion Dedu, proprietarul Daciei 1300, pentru Adevărul