Radio Simplu

Iohannis îi bagă în ședință pe Orban și Arafat. Ultimele măsuri înainte de deschiderea anului școlar

Președintele Klaus Iohannis va face o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

Începând de la ora 18:00, miercuri, va avea loc la Palatul Cotroceni o conferință de presă în care vor fi anunțate ultimele măsuri cu privire la deschiderea anului școlar.

Klaus Iohannis i-a chemat la Palatul Cotroceni, miercuri, pe premier și pe miniștri, dar și pe Raed Arafat, pentru a discuta dacă și în ce condiții vor fi deschise școlile.

Menționăm că, președintele Iohannis a afirmat, în urmă cu câteva zile, că în România este foarte dificil să existe doar școală online și totul se îndreaptă spre un scenariu mixt.

Întrebat cum se vor deschide școlile peste o lună, ministrul Sănătății a recunoscut că nu știe.

„Nu facem supoziții într-un context în care suntem la o lună și jumătate față de începutul școlii. În a doua jumătate a lunii august vă vom spune exact cum se va deschide școala”, a declarat Nelu Tătaru.

Anterior, premierul Orban a spus că școala va începe în condițiile pe care le va permite evoluția epidemiei.

„Școala va începe în condițiile pe care ni le va permite evoluția epidemiei.

Există un grup de lucru interministerial coordonat de Raluca Turcan, care face analize extrem de serioase, evaluarea infrastructurii, a cadrelor didactice, distribuția posibilă a elevilor în clase, studiază inclusiv sistemul mixt.

Suntem într-o analiză foarte serioasă, nu pot crea o previziune azi, care să fie modificată în funcție de evoluția epidemiei.

Pregătim deschiderea școlii pentru orice scenariu posibil.

Când vom avea toate datele pentru a furniza o informație corectă care să permită elevilor, profesorilor, părinților să se pregătească pentru noul an școlar.

Când se vor finaliza analiza și toate scenariile le vom prezenta public. Suntem în 3 august”, a spus Orban.

Totdată, Orban a mai indicat că aşteaptă să se finalizeze licitaţia pentru distribuirea celor 250.000 de tablete elevilor.

„Am alocat din fondul de rezervă sumele necesare pentru achiziţionarea numărului de tablete care a rezultat din centralizarea făcută de Ministerul Educaţiei prin inspectoratele şcolare. Este vorba de 250.000 de tablete. Licitaţia este în curs. Aşteptăm să se finalizeze această licitaţie pentru a putea distribui tablete”, a spus premierul, potrivit digi24.ro