Radio Simplu

Învață cum să faci unt de casă și nu va mai fi nevoie să îl cumperi

Untul este o excelenta sursa de vitamina A, care este esentiala pentru sanatatea vederii, a pielii, a dintilor, a tesuturilor si a membranelor celulare. In plus, joaca un rol important si in transcrierea genetica. Untul contine acizi grasi cu lant scurt si mediu ce pot preveni aparitia bolilor de cancer.

Iata mai jos modul de preparare a untului de casa cu ajutorul unui borcan.

Ingrediente:

• 2 cani de smantana cat mai grasa (aproximativ 300 de grame)

• Sare de Himalaya, dupa gust

• Un borcan de 800 de ml

Citeşte şi Orezul cu ulei de cocos, secretul pentru o siluetă de invidiat

Nota: Se recomanda sa folosesti smantana cat mai grasa, neprocesata, daca ai aceasta posibilitate, iar daca nu ai, poti prepara untul si cu cea mai grasa smanatana pe care o gasesti la supermarke.

Instructiuni:

• Toarna smantana intr-un borcan de 800 de grame, apoi presara putina sare dupa gust

• Dupa ce ai turnat-o in borcan si ai pus capacul, asaza borcanul cateva minute in putina apa calda, asta pentru a scurta timpul de preparare.

• Dupa ce ai „incalzit” usor smanatana , nu trebuie sa faci nimic altceva decat sa agiti bine borcanul, pana cand observi ca untul se separa de lapte! Nu dureaza mai mult de 5 minute toata procedura!

Untul astfel preparat, se transfera intr-un recipient si se pastreaza la frigider. Pastrat la rece, untul are o perioada de valabilitate de aproximativ 3 luni.