Radio Simplu

Intamplarea care l-a făcut pe Mircea Radu să țină post: ”De atunci, îl țin în fiecare an!”

Mircea Radu a povestit un episod emoționant și mai puțin știut . Cunoscutul prezentator TV a spus că în urma acestei întâmplări a ajuns la concluzia că trebuie să țină post.

Au trecut mai bine de 12 ani, însă fostul prezentator al emisiunii Din Dragoste a rememorat întreaga situație.

Mircea Radu ține post de mai bine de 12 ani

„Țin post de 12 ani, din 2006. Îmi amintesc cum, la ultima deplasare cu caravana, în Italia, pentru că se nimerise tot în postul Paştelui, mâncarea mea de bază era pâine cu roşii uscate şi măsline.

O bunătate! Nu mi-este greu să ţin postul deloc” , a declarat Mircea Radu , despre momentul în care a luat această decizie radicală.

„Şi îţi mai zic ceva. Eu, care mananc mancaruri cu carne, când intru în post nu-mi mai trebuie nimic.

Poţi mânca lângă mine cea mai minunată pastrămioară din lume. Nu mă interesează absolut deloc” , a mai spus cunoscutul prezentator TV.

Cum s-a hotărât Mircea Radu să țină post

Totul a început în urmă cu mulți ani, pe când Mircea Radu încă prezenta emisiunea Din Dragoste, producție care i-a adus celebritatea.

Într-una din edițiile emisiunii, a fost martorul unei întâmplări extrem de emoționante. O bunică a venit în emisiune pentru a-i face o declarație de dragoste nepotului său.

Copilul avea o problema de sanatate, care evolua într-un ritm galopant. Deși nu-i mai dădeau foarte multe șanse, bunica a continuat să spere într-o minune. De aceea, își ducea frecvent nepotul la mănăstire.

La un moment dat, băiețelul a promis divinității că dacă îl va ajuta, se va duce în fiecare duminică la Sfânta Liturghie, iar când va fi mare, va deveni preot.

Așa se face că, după patru ani de la primirea vestii, copilul și-a repetat analizele, era complet sănătos.

Mircea Radu a prezentat atunci cazul impresionant, bunica fericită și emoționată până la lacrimi.

„Pentru că mai era doar o săptămână până să înceapă postul Paştelui, m-am interesat atunci, la mănăstire, ce presupune asta.

După ce am aflat, mi-am zis că n-ar fi rău deloc să încerc să-l ţin şi eu. De atunci, îl ţin în fiecare an” , a povestit Mircea Radu.