Radio Simplu

ÎNTÂMPLARE EMOȚIONANTĂ ÎN PLINĂ PANDEMIE. UN TÂNĂR DIN IAȘI A URMĂRIT UN BĂRBAT CARE ȚINEA UN TRANDAFIR ÎN MÂNĂ, IAR APOI A AVUT PARTE DE O MARE SURPRIZĂ: ”NU PĂREAU DELOC AVUȚI, DAR AM AVUT SENTIMENTUL CĂ…”

Un bărbat din Iași a trecut printr-o experiență emoționantă care l-a impresionant. În plină pandemie, a observat un bărbat – pe peronul gării – care ține în mână un trandafir roșu.

Iar ieșeanul s-a transformat, ad-hoc, într-un ”detectiv”, pentru a observa pe cine așteaptă bărbatul – care avea în jur de 50 de ani – și cum de mai este posibil ca oamenii să recurgă la astfel de gesturi romantice. Lumea pragmatică în care trăim cu toții, criza coronavirusului, neajunsurile de zi cu zi, proiectele rămase în așteptare și amalgamul decepțiilor personale ”reușesc” să spulbere romantismul, de cele mai multe ori. Dar există și excepții… Iar bărbatul a povestit totul.

Azi am remarcat un domn pe peronul unei gări, așteptând pe cineva cu un trandafir în mână. Întâmplarea a făcut să aștept același tren, eu mergând într-un alt loc, dumnealui așteptând pe cineva, așa că am stat cu ochii pe el să văd cui o să ofere trandafirul. Avea în jur de 50 ani. Mă gândeam că poate i-l oferă soției, fiicei, unei prietene, cunoștințe, dar doream să știu persoana. Ce poate determina pe o persoană mai în vârstă să aștepte pe altcineva pe peronul gării cu un trandafir foarte frumos în mână, chiar și la anii lui, mai bine zis cine?! A venit trenul și am văzut cum pe la una din ușile unui vagon încerca să coboare o doamnă, tot cam de aceeași vârstă ca și dumnealui, dar cobora ajutată, având vizibile probleme locomotorii, iar pe el l-am văzut grăbind pasul spre acea ușă a vagonului de tren, cu un chip luminos care exprima iubirea și bucuria revederii soției”, scrie ieșeanul pe pagina de socializare a grupului ”Ești din Iași dacă…”

Ieșeanul care l-a urmărit pe bărbatul cu trandafir a fost impresionant: ”Se aveau unul pe altul, necondiționat…”
Bărbatul din Iași a fost, realmente, impresionat de întâmplarea la care a fost martor. Și asta cu atât mai mult cu cât bărbatul care își aștepta soția cu trandafir nu mai era la prima tinerețe, iar în ziua de astăzi – așa cum se poate observa cu mare ușurință – nici măcar tinerii nu mai ”țin” la astfel de gesturi elegante.

Firește, nu se poate generaliza, fiindcă dragostea – în ultimă instanță – readuce romantismul în sufletul fiecăruia, dar ieșeanul a ajuns la concluzia că, trecând peste toate neajunsurile vieții, iubirea dintre cei doi era și este o adevărată ”avuție”. Și, mai scrie acesta la finalul postării, o astfel de dragoste ”ar trebui să existe în toate sufletele”.

”A îmbrățișat-o, i-a zâmbit, i-a spus câteva cuvinte și i-a oferit cu dragoste trandafirul, fața ei radiind de dragoste și apreciere față de persoana a cărui dragoste nu s-a schimbat de-a lungul timpului, ci a crescut frumos. Dragostea a fost cea care l-a determinat sâ o aștepte cu un trandafir, dragostea care nu ține cont de trecerea anilor, de prezenta sau lipsa banilor, de prezenta sau lipsa sănătății… ci de sufletul pe care l-ai ales sa îl iubești. Nu păreau deloc avuți, dar am avut sentimentul ca sunt cei mai avuți de acolo. Se aveau unul pe altul, necondiționat, uniți printr-o dragoste frumoasă care ar trebui sa existe în toate sufletele”, încheie bărbatul din Iași postarea în care a povestit această întâmplare care l-a impresionat.