Radio Simplu

Ingredientul care strică gustul sarmalelor și pe care toate gospodinele îl folosesc. Nu trebuie să îl mai adaugi la rețetă

Au mai rămas circa două săptămâni până la Crăciun și deja toate gospodinele au intrat în febra pregătirilor. Printre preparatele ce nu au cum să lipsească de pe mesele festive se numără sarmalele. Acestea sunt sățioase și extrem de delicioase. Cu toate acestea, multe persoane fac o greşeală care strică gustul preparatului. Iată ingredientul care trebuie evitat!

Ce ingredient să nu pui în sarmale. Multe gospodine îl folosesc
Sarmalele sunt, fără îndoială, vedetele mesei de Crăciun. Cu toate astea, puține persoane știu ce ingrediente trebuie să folosească pentru a le face delicioase, dar mai ales care este cel care le strică tot gustul.

Tocmai din acest motiv, celebra nutriționistă, Mihaela Bilic, a decis să le vină în ajutor românilor. De curând, aceasta a publicat un mesaj pe o rețea socială în care a dezvăluit greșeala majoră pe care o fac aproape toate gospodinele de la noi din țară.

„Sarmalele, cel mai bun exemplu de simbioză între floră și faună. Am găsit această definiție pe rețelele de socializare și recunosc că mi-a plăcut la nebunie.

Sarmalele chiar sunt un fel de mâncare echilibrat, ele combină carnea cu cerealele și legumele așa cum este recomandat nutrițional. În cazul în care țineți la siluetă, renunțați la mămăligă și consumați sarmalele ca fel unic la o masă.

Ăsta e adevărul, Sărbătorile de iarnă nu sunt complete fără gust și fără miros… de sarmale. Ca să nu mai zicem că au și efect probiotic”, a explicat Mihaela Bilic pe o rețea socială.

„Puteți mânca din toate însă nu tot la o singură masă”
Totodată, cunoscuta nutriționistă îi sfătuiește pe români să nu mănânce toate preparatele pe care le au acasă la o singură masă.

„Puteți mânca din toate însă nu tot la o singură masă! Consumați aperitivele dimineața, ciorba și sarmalele la prânz, iar friptura și cozonacul la masa de seară.

O altă variantă ar fi să vă mulțumiți cu jumătate de porție, în felul acesta puteți gusta din mai multe preparate la o singură masă și să rămâneți în același buget de calorii”, a precizat Mihaela Bilic.