Radio Simplu

Informare de ultimă oră. S-a spus adevărul despre teste

Informare de ultimă oră din partea Grupului de Comunicare Strategică. S-a spus adevărul despre testele de coronavirus. Ce se întâmplă cu capacitatea de testare? Anunț major pentru toți românii.

Grupul de Comunicare Strategică vine cu noi informații privind testele pentru coronavirus din România.

Sursa citată anunță că a realizat o agregare a datelor privind numărul de teste efectuate în România, la nivel național, de la începutul crizei sanitare generată de infecția cu noul tip de coronavirus (SARS-CoV-2) până în prezent.

Această centralizare a fost realizată pentru a răspunde solicitărilor din partea mass-media pe această temă. Datele folosite sunt cele transmise zilnic de Institutul Național de Sănătate Publică.

Capacitatea de testare din România a crescut
În urma analizării datelor agregate au rezultat mai multe concluzii. Una dintre cele mai importante este creșterea rapidă a capacității de testare din țară.

Capacitatea de testare în luna martie a acestui an, la debutul epidemiei în România, era de sub 100 de teste prelucrare în fiecare zi.
În luna octombrie a fost atinsă capacitatea de prelucrare a peste 40.000 de teste pe zi.
În toată luna martie testele prelucrate au fost 24.654. În prezent sunt efectuate mai multe teste într-o singură zi decât în întreaga lună martie.
Capacitatea de testare a fost crescută rapid, de la 24.654 de probe prelucrate în luna martie la 150.720 în luna aprilie.
Capacitatea de testare a fost crescută în mod continuu, ajungând la posibilitatea de a efectua, în acest moment, peste 800.000 de teste lunar (în luna octombrie au fost efectuate 823. 057 de teste, iar în luna septembrie 616.745 de teste).
De asemenea, a fost realizat un material centralizat privind evoluția cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în România și în alte state din Uniunea Europeană și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Acest material reprezintă o situație comparativă privind evoluția numărului de cazuri, cumulate la 14 zile, raportată la 100.000 de locuitori în diferite state din Europa, în intervalul 1 septembrie – 31 octombrie 2020. Sursa datelor este Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC).