Radio Simplu

Incredibil ce au găsit inspectorii sanitari la Lidl, în plină pandemie. Nimeni nu ar fi crezut

În această perioadă, obligați de situația în care ne aflăm, magazinele au fost arhipline, populația încercând să-și facă aprovizionarea cu alimentele necesare. Nu puține au fost cazurile în care magazinele au avut în rafturi alimente stricate sau expirate.

Incredibil ce au găsit inspectorii sanitari la Lidl, în plină pandemie
O astfel de situația a fost descoperită de inspectorii sanitari la două din supermarket-urile Lidl aflate ăn judeţul Cluj. Cele două supermaket-uri, conform inspectirolor, vindeau produse din carne expirate de 45 de zile precum şi legume cu mucegai.

Nimeni nu ar fi crezut
Conform legislației în vigoare, inspectorii sanitari au fost obligați să închidă cele două magazine şi s-a procedat la amendarea cu 60.000 de lei, amenzi date de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj. Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj au anunţat, marţi, că o cantitate de 128,8 kg de produse au fost oprite de la comercializare. Reprezentații insituțiilor au dat și un comunicat de presă prin care anunțau deciziile și lucrurile descoperite în cele două supermarket-uri Lidl.

„În urma unui control de marţi al comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Cluj la doi operatori economici din judeţul Cluj care comercializează produse alimentare au fost descoperite 45 de kg de produse – cremvuşti, salam, conserve, cu data durabilităţii expirate depăşită cu până la 45 de zile, legume, fructe cu pete de mucegai, depreciate, ouă cu excremente de pasăre, produse pe care era scurs lapte de consum. Operatorii au primit amendă în cuantum de 60.000 de lei iar o cantitate de 128,8 kg de produse au fost oprite de la comercializare. Totodată, s-a dispus măsura opririi temporare a activităţii până la remedierea deficienţelor”, au spus reprezentanţii CJPC Cluj.

Reprezentații insituțiilor de control au decalrat că în cele două magazine nu erau respectate condiţiile de depozitare şi nici distanţarea socială, iar frigiderele erau ruginite. La supermarketul Lidl dintr-unul din cartierele clujene au fost găsite neregulile privind fructele mucegăite și ouăle cu excremente iar produsele din carne expirate au fost găsite la un magazin de lângă autogară.