Radio Simplu

În plină epidemie, ANAF anunță controale. Cine este vizat

În plină epidemie de coronavirus, Direcția Generală Antifraudă Fiscală a anunțat că urmează controale. Antifrauda urmăreşte evoluţia preţurilor alimentelor şi dispozitivelor medicale.

Pentru asigurarea îndeplinirii măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19, Agenția Națională de Administrare Fiscală este împuternicită să verifice respectarea unor măsuri prevăzute de ordonanțele militare emise în baza art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare.

În acest context, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală verifică dacă se respectă măsurile suspendării:

– comercializării consumului produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice în restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice,
– activităților comerciale sportive, de organizare jocuri de noroc, sau furnizare tratament balnear și de îngrijire personală
– comerțului cu amănuntul al produselor și serviciilor în centrele comerciale cu suprafață de vânzare mai mare de 400m2 în care-și desfășoară activitatea mai mulți operatori economici. În centrele comerciale menționate este permisă continuarea comercializării de produse alimentare, veterinare sau farmaceutice, a produselor și serviciilor de optică medicală, a serviciilor de curăţătorie și a produselor electronice și electrocasnice, dacă operatorii economici respectivi asigură livrarea la domiciliu.

Încălcarea de către persoane juridice a măsurilor stabilite în ordonanțele militare se sancționează cu amendă contravențională de la 1.000 lei la 70.000 lei (conform art. 28 din OUG nr. 1/1999, cu modificările și completările ulterioare).

Sursa: Capital.ro