Radio Simplu

Important pentru românii care stau la curte! Ce trebuie să afle oamenii pentru primăvară

Astăzi vă dezvăluim un lucru important pentru românii care stau la curte. Ce trebuie să afle oamenii pentru această primăvară. Cei care stau la curte știu cât de frumoasă poate fi o astfel de viață, însă aceasta poate fi mult îmbunătățită.

Ce trebuie să facă românii care stau la curte în această perioadă. Viața le va fi mai frumoasă
Să ai propria oază de liniște și care să te și poată scuti de câteva drumuri la piață este visul oricărui român, mai ales al celora care locuiesc la bloc.

Cu toții visează să locuiască la curte, unde să aibă o grădină de unde să poată culege, măcar de poftă, câteva fructe și legume.

Profită și tu de primăvară
Astfel, cei ce stau deja la curte ar trebui să profite de primăvara care a venit și să treacă la amenajatul grădinii.

Probabil nu știați, însă există anumite ingrediente naturale ce ne pot face grădina să dea un rod extraordinar. În afară de îngrășăminte și alte subtanțe chimice ce ne feresc grădina de insecte și ajută recolta să fie tot mai bogată, există unele ingrediente banale, foarte ieftine, care ne sunt la îndemână, fiind foarte benefice.

Ingredientele banale și ieftine ce ajută grădina
Este vorba despre cojile de ouă, urzicile și ceaiul nergu. La prima vedere pare ciudat că acestea ne vor ajuta la grădină, însă odată folosite veți vedea cu ochii diferența.

Acestea chiar vor face grădina să devină tot mai frumoasă, iar aceste ingrediente naturale pot înlocui cu succes îngrășămintele chimice. Din aceste ingrediente se pot prepara niște infuzii care vor acționa ca un îngrășământ natural.

Cum se face infuzia de ouă
Astfel, infuzia de ouă este ideală mai ales pentru culturile de roșii și de castraveți, pentru că cojile de ouă sunt foarte bogate în calciu.

Pentru infuzie aveți nevoie de un borcan de 3 litri, iar o treime din capacitatea lui o veți umple cu coji de ouă, peste care se adaugă apă. Asta înseamnă în jur de 2 litri de apă. Infuzia se lasă 3 zile, timp în care va prinde un miros neplăcut de sulf. Compoziția trebuie strecurată și apoi folosită la răsaduri pe post de îngrășământ.

Cum se prepară infuzia de urzici
Dacă alegeți să folosiți urzici, aveți nevoie de 50 de grame din această plantă. Peste această cantitate de urzici se adaugă apă fierbinte și se lasă timp de 2 ore. Se strecoară totul și puteți folosi infuzia la răsadurile de roșii și castraveți.

Infuzia de ceai negru se face cu 100 de grame de frunze de ceai negru, peste care se toarnă 3 litri de apă. Compoziție se lasă la infuzat trei zile, după care se diluează cu alți cinci litri de apă. Astfel, va fi numai bună de udat răsadurile.