Radio Simplu

Imagini șocante în China: medicii care luptă cu virusul sunt plini de răni, poartă scutece şi dorm pe holurile spitalelor

Medicii care îngrijesc pacienţii bolnavi de coronavirus din Wuhan, China, au publicat pe reţelele sociale fotografii cu urmele lăsate pe faţa lor de echipamentele de protecţie, scrie Adevărul, citând Fox News. Doctorii sunt plini de răni pe mâini și pe față, poartă scutece și dorm pe holurile spitalelor.

Medicii care îngrijesc pacienţii bolnavi de coronavirus din Wuhan, China, au publicat pe reţelele sociale fotografii cu urmele lăsate pe faţa lor de echipamentele de protecţie. Un doctor care a lucrat în schimburi interminabile într-un spital din Wuhan şi a îngrijit bolnavii de coronavirus a distribuit fotografii cu mâinile lui sângerânde.

Chen Jun, director-adjunct al departamentului de cercetare de la spitalul pulmonar Wuhan, a spus că a petrecut peste 12 ore testând posibile cazuri de coronavirus în laborator, în fiecare zi, scrie Fox News, potrivit AsiaWire.

De aceea, a avut în mâini mănuşi de protecţie, ca să îl apere de boala care a îmbolnăvit peste 30.000 de oameni şi a omorât peste 600.

Chen a trebuit să suporte consecinţele ultimelor ore de muncă, inclusiv mâinile însângerate. Chen a spus că leziunile lui sunt asemănătoare cu cele ale altor medici care lucrează în acest moment pentru a ajuta miile de pacienţi din Wuhan.

Au existat mai multe informaţii şi despre medici care poartă scutece pentru adulţi, de frică să nu-şi strice echipamentul când folosesc toaleta. Un medic a declarat pentru „South China Morning Post“ că nu a fost acasă de două săptămâni.

China a trimis peste 400 de cadre medicale militare la Wuhan pentru a ajuta doctorii să reziste în faţa numărului mare de pacienţi. Unii medici au semnalat că se confruntă şi cu violenţa pacienţilor frustraţi.

“Emoţiile sunt puternice, pentru că spitalul funcţionează la capacitate maximă de la începutul lunii ianuarie“, a spus un medic. „Mulţi nu pot găsi un pat. Dar ce putem face? Medicii şi asistentele lucrează nonstop, chiar şi tura de la miezul nopţii e mereu completă. Suntem înconjuraţi de pacienţi care tuşesc alături de noi toată noaptea.

VEZI IMAGINILE ȘOCANTE PE ADEVĂRUL.RO