Radio Simplu

Iepure sau raţă? Imaginea a stârnit isterie pe internet. Răspunsul spune multe despre tine

O imagine a declanşat o adevărată isterie pe internet. În fotografie este surprins un animal despre care nimeni nu poate spune cu certitudine dacă este iepure sau raţă. Tu ce crezi că ea?

O imagine face furori pe internet! Un internaut a postat pe o reţea de socializare o fotografie ce dă senzaţia unei iluzii optice, astfel încât fiecare dintre cei care o privesc poate crede că în imagine este un alt animal.
Fotografia este inspirată după un desen ce face parte dintr-un test psihologic. Oamenii de ştiinţă susţin că răspunsul spune multe despre personalitatea celui care priveşte imaginea.

Psihologii susţin că persoanele creative au capacitatea de a vedea mai rapid ambele animale decat cei mai puţin creativi, care vor întâmpina mai multe greutăţi în distingerea celor două animale cuprinse în desen, potrivit dailymail.co.uk.

Iluzia optică numită „Kaninchen und Ente” are mai bine de 100 de ani şi a apărut pentru prima dată într-o revistă din Germania, prin anul 1892. Desenul a câştigat popularitate în anul 1899 când psihologul Joseph Jastrow a folosit-o pentru a explica teoria „văzului”, potrivit căreia oamenii văd ceea ce vrea mintea.

Fotografia devenită virală pe internet şi care reproduce experimentul arată că 70% dintre persoane consideră că în imagine este un iepure.