Radio Simplu

Iată cum să scoți rufele călcate direct din mașina de spălat

Iată cum să scoți rufele călcate direct din mașina de spălat. Trucul care face înconjurul lumii! Sigur o să-ți folosească!

Probabil nu ai timp să calci rufele după ce le-ai scos din mașina de spălat. Din fericire, există o soluție revoluționară care vă va ajuta la reducerea cutelor de pe haine și vor arăta ca noi.

Iată o metodă simplă şi eficientă pentru a scăpa de problema călcatului rufelor și pentru a economisi timpul atât de prețios.

Vei fi uimit să descoperi că, doar cu ajutorul câtorva cuburi de gheaţă, această problemă este rezolvată fără bătăi de cap. Urmărind imaginile, vei vedea cum poţi beneficia de rufele care “se calcă singure”…

Tot cea ce trebuie să faci este să pui hainele în maşina de spălat, ca de obicei. În plus, va mai trebui doar să adăugi câteva cuburi de gheaţă (2, maxim 3) peste haine, înainte de a începe programul de spălare.

CITESTE SI: Tu știai că balsamul de rufe din comerț are efecte negative? Eu am învățat să-l prepar singură în condiții casnice! Este cel mai bun!

Acest balsam de rufe natural este simplu si usor de preparat. Ai nevoie de ingrediente simple si accesibile, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, apa, uleiuri esentiale si otet de mere.

Vei avea nevoie de:

5-6 linguri de bicarbonat de sodiu

250 de ml de apa fierbinte

1 litru de otet de mere

20-30 de picaturi de ulei esential (la alegere)

Recipient din plastic

Instructiuni:

Acest balsam de rufe este foarte simplu de preparat – intai vei avea nevoie de un recipient din plastic (aproximativ 5 litri), deoarece va face spuma. Apoi trebuie sa combini apa, bicarbonatul si otetul de mere.

Ingredientele combinate vor avea o reactie chimica, facand bule. Dupa aceasta, trebuie sa adaugi uleiul esential preferat, sa inchizi recipientul si sa agiti bine.

Ai grija sa nu inchizi bine recipientul de plastic, dupa ce ai facut amestecul, intrucat acest balsam trebuie sa „respire”.

Depoziteaza-l in baie si foloseste 50 de ml la o spalare. Ininte de fiecare utilizare agita bine continutul. Aceasta cantitate este suficienta pentru a avea rufele curate si inmiresmate!

CITESTE SI: Baia mea strălucește de când am descoperit acest truc eficient pentru curățarea gresiei și faianței! Este simplu și natural! Îl recomanda tuturor!

Fiecare femeie ştie cât este de greu să păstreze casa curată, însă cea mai grea sarcină este să păstreze baia întotdeauna strălucitoare şi frumos mirositoare.

Dacă îţi place ca baia ta să strălucească de curăţenie, probabil foloseşti deja produse chimice de curăţare. Cu toate acestea, ai la îndemână soluţii naturale, care nu îţi afectează sănătatea.

Cel mai greu este să îndepărtezi mizeria dintre plăcile de gresie şi faianţă, aşa că ţi-am pregătit un truc care te ajută.

Ai nevoie de:

Jumătate de cană de bicarbonat de sodiu
Jumătate de cană de oţet
Jumătate de cană de lămâie
5 litri de apă

Amestecă apa şi bicarbonatul, apoi adaugă sucul de lămâie inn soluţie. La final, toarnă şi oţetul. Vei observa o reacţie chimică minoră.

Pune soluţia într-o sticlă cu pulverizator. Aplică pe faianţa murdară şi lasă să acţioneze cel puţin 30 de minute. Apoi curăţă bine cu un burete sau o perie.

Sursa: girly.ro

CITESTE SI: Mereu am avut mucegai în baie, iar mama a avut grijă să mă sfătuiască să folosesc cel mai rapid și eficient truc. Acum, baia mea este mereu curată! Uite cum poți înlătura definitiv mucegaiul:

Mucegaiul din baie este o problemă generală, poate să apară în toate casele indiferent cât de bine îngrijire sunt, pentru că apariția mucegaiului din baie ține de unele condiții de mediu, de modul în care au fost izolați pereții, de materialele folosite, de vechimea acestora. Mucegaiul din baie apare mai des în băile fără aerisire, dar nici acestea nu sunt complet ferite de această problemă. Curățenia și frecvența reprizelor de igienizare influențează apariția mucegaiul din baie.

Mucegaiul din baie nu este doar inestetic, dar poate fi și foarte periculoase pentru sănătate pentru că mucegaiul este în fapt o ciupercă ai cărei spori pot ajunge în plămâni sau pot favoriza aparția unor afecțiuni.

Bicarbonatul de sodiu este una din soluțiile care pot îndepărta mucegaiul din baie. Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu şi o lingură de detergent de vase. Dilueaza amestecul cu un litru de apa și pune soluția într-o stică cu pulverizator. Pulverizează în zonele afectate de mucegai, lasă să acționeze timp de 6-12 ore, apoi șterge cu apă caldă și o cârpă. Ca sa preîntâmpini apariția mucegaiului diulează o lingură de bicarbonat de sodiu în jumătate de litru de apă și pulverizează soluția pe zonele unde apare mucegaiul. Nu șterge și repetă pulverizarea la fiecare două zile.

În soluție poți adăuga câteva picături de ulei esenţial de citrice, rozmarin sau mentă pentru aromă.

Oţet alimentar este excelent pentru îndepărtarea petelor și curățarea zonelor unde apare mucegaiul din baie. Pulverizează apă cu oţet (două parți oțet și o parte apa) sau doar oțet simplu, dacă suporţi mirosul şi lasă să acţioneze o oră peste mucegaiul din baie. Aeriseşte bine camera de baie pentru ca sporii mucegaiului să nu se lipească de alte zone și schimbă prosoapele din baie ca măsură de siguranță.

Repeta operațiunea de fiecare dată când este nevoie sau preventiv, la fiecare două-trei zile.

Apa de var și piatra vânătă. Fiecare în pare poate fi baza pentru soluții care înlătură mucegaiul din baie. Pot fi folosite și împreuna, în dozele recomandate pe produs. Și piatra vânătă și apa de var se găsesc în magazinele cu materiale de construcții.

Poți prepara apă de var care se puleverizează pe locul unde apare mucegaiul. Se lasă să acționeze și se repetă.