Radio Simplu

Ialomița: Cum s-a schimbat complet o școală fără vreo contribuție de la autorități. Din fonduri proprii, unitatea de învățământ pare acum una din Occident

GALERIE FOTO (3)

O școală din județul Ialomița s-a schimbat radical, iar luni, 5 septembrie, și-a primit elevii într-un spațiu cum nimeni nu ar fi visat. Pare mai degrabă o școală din Occident decât din țara noastră, cu picturi futuriste și mesaje motivaționale.

Totul s-a făcut cu banii unității de învățământ, fără ca primăria sau Ministerul Educației să aibă vreo contribuție.

„Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”. Este unul dintre multele mesaje motivaționale care de acum încolo îi vor inspira pe cei 200 de copii care învață la școala din comuna Perieți.

Situată la câțiva kilometri de Slobozia, unitatea de învățământ a reușit să surprindă pe toată lumea și este peste nivelul multor școli din orașul reședință de județ.

Toată vara s-au făcut lucrări de modernizare și reabilitare, iar rezultatul final este spectaculos.

Spațiile și designul sunt inspirate din școlile din vestul Europei, iar ambientul nu e doar motivațional, ci și prietenos.

Pe lângă modul în care a fost amenajată școala, au fost achiziționate și materiale didactice noi, astfel încât orele de curs să fie cât mai atractive.

De la bugetul local sau de la minister nu a venit niciun ban, totul realizându-se cu banii școlii.

Mai exact, unitatea a primit ca donație un teren, iar banii au venit din tranzacționarea acestuia. Lucrările realizate depășesc 150.000 de lei.