Radio Simplu

Guvernul a schimbat Codul Rutier ca să poată fi folosite. Ce numere de înmatriculare are papamobilul

GALERIE FOTO (2)

A fost dată publicității prima fotografie cu papamobilul Dacia pe care îl va folosi Papa Francisc în timpul vizitei din România. Papamobilul are și un număr de înmatriculare special.

Conform unui comunicat transmis de SPP, Suveranul Pontif a ”văzut și agreat” papamobilul Dacia.

„Papamobilul românesc a fost conceput ca urmare a unei analize minuţioase a prezenţei Papei Francisc în alte ţări, care conform tradiţiei au oferit şi pus la dispoziţia Suveranului Pontif pentru deplasare, maşini de producţie autohtonă. Momentul utilizării papamobilului românesc este decis, dar din motive de securitate această informaţie nu poate fi făcută publică deocamdată. Papamobilul românesc a fost văzut şi agreat de Sanctitatea Sa”, a transmis SPP, citat de adevarul.ro.

Guvernul a schimbat Codul Rutier în perspectiva vizitei în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc la cererea Vaticanului. S-a solicitat ca autoturismele puse la dispoziţia acestuia de partea română să aibă numărul unic de înregistrare, folosit atât la Vatican, cât şi în vizitele oficiale din străinătate. Astfel, Serviciul de Protecţie şi Pază va putea înmatricula temporar respectivele maşini cu numărul utilizat de obicei la maşinile Papei, mai scrie adevarul.ro.

Numărul unic de înregistrare care va fi montat pe papamobil este, cel mai probabil, SCV 1 (Status Civitatis Vaticanae 1). Acesta va fi înscris pe fond alb având literele şi cifrele de culoare roşie şi va fi valabil exclusiv în perioada 27 mai 2019 – 7 iunie 2019. Trebuie precizat că acest număr este montat de obicei pe maşinile folosite de Sfântul Părinte în vizitele oficiale. La Vatican, Suveranul Pontif este destul de des văzut şi într-un Ford Focus care are un alt număr de înmatriculare, SCV 00919, precizează sursa citată.