Radio Simplu

Gustări sănătoase: biscuiții de casă. Iată cea mai simplă rețetă!

Decât să mănânci prăjiturele cumpărate, ambalate, chimic colorate și pline de tot felul de aditivi și agenți de îngroșare, afânare și alte bazaconii, nu mai bine prepari tu niște biscuiți de casă?

E drept că este mai comod să întinzi mâna și să iei de pe raftul hipermarketului pachetul ori cutia aceea care îți promit că te vei delecta cu ‘cel mai’ gustos și sănătos produs, fără coloranți sau conservanți. Eu sunt ceva mai sceptică și nu cred că există așa ceva. Din simplul motiv că n-ar putea aștepta cuminte pe raft luni de zile până să fie consumat, dacă n-ar conține niscaiva… prafuri magice.

Așadar, data viitoare când mergi la magazin abține-te să cumperi ronțăieli industriale. Mai bine pune în coș un pachet de făină, unt, ouă, zahăr, esență de vanilie, stafide sau merișor. Mergi acasă, pune-ți șortul și hai în bucătărie. Avem treabă! Facem biscuiți nepretențioși nici în privința ingredientelor, nici a modului de preparare. Buni și pentru copii!

Ingrediente:

200 g de unt

100 g de zahăr

un gălbenuș de ou

coajă rasă de lămâie

două lingurițe de esență de vanilie

100 g de stafide aurii sau merișor

Untul (la temperatura camerei) se freacă bine cu zahărul, cu ajutorul spatulei, până la omogenizare. Apoi se folosește mixerul și se bate până când zahărul se dizolvă complet și se obține o cremă. Se adaugă gălbenușul, coaja de lămâie și esența de vanilie și se amestecă, după care, treptat, se adaugă și făina. La final pui stafidele sau merișorul și amesteci cu spatula. Dacă preferi scorțișoara în locul fructelor, poți pune scorțișoară, desigur!

Compoziția pentru biscuiți se acoperă cu folie și se lasă la rece, în frigider, circa o oră. Întinzi foaia pe planșetă și, cu ajutorul formelor speciale pentru biscuiți sau pur și simplu cu un pahar, decupezi biscuiții. Pui foaie de copt în tavă, așezi biscuiții lăsând distanță de un centimetru între ei și îi coci în cuptorul preîncălzit până când marginile devin aurii. În principiu ar trebui să dureze cam 10-12 minute.