Radio Simplu

Greșeli caracteristice pentru majoritatea cuplurilor căsătorite

GALERIE FOTO (2)

De cele mai multe ori problemele cu care se confruntă cuplurile care au ajuns să se căsătorească sunt unele și aceleași. Dacă te vei regăsi printre rândurile de mai jos ar fi cazul să iei atitudine, să porți o discuție cu partenerul tău și să schimbați situația în care vă aflați. În cazul în care va fi nevoie, luați în calcul și varianta unui profesionist în rezolvarea problemelor de cuplu.

Spre exemplu, o problem care stă la baza mai multor neînțelegeri este în primul rând lipsa respectului. Acest lucru este cu atât mai grav cu cât vorbim deja despre o legătură precum căsătoria.

Pentru că nu vorbim despre un prieten, despre un vecin sau despre un coleg de muncă, ci despre un partener de viață, acesta are nevoie să știe că este respectat, dincolo de orice alte privilegii. Apoi este vorba și despre ascultare și înțelegerea adevărată între parteneri. Nu e suficient pur și simplu să auzi că omul de lângă tine vorbește ceva, ci să fii present sută la sută în discuție.

Nu trebuie să trăiești cu impresia că oamenii care te cunosc foarte bine știu să îți citească gândurile. La fel de importantă după aceste aspect este și intimitatea dintre cei doi parteneri. În momentul în care aceasta nu va mai fi prezentă, riscați să deveniți niște simpli colegi de apartament.

Să știi că de cele mai multe ori, nevoia de a avea mereu dreptate nu este fondată. Acest lucru îți va oferi șansa să câștigi de exemplu o bătălie, dar să pierzi un întreg război. După ce ați ajung la o concluzie care s-a terminat cu niște promisiuni, ideal ar fi ca acestea să fie respectate, altfel, vorbele nu au nicio valoare fără acțiuni. Dar chiar și atunci, răzbunarea nu are niciun rost și în general, acesta este un aspect de care doi soți maturi trebuie să uite.

În aceeași ordine de idei, nici glumele exagerate nu își au rostul, mai ales dacă partenerul afectat, menționează clar acest lucru. De asemenea, trebuie să uitați și de secrete sau de lucruri ținute în taină. Acestea pot duce pe termen lung la răcirea legăturii dintre voi doi. După ce v-ați obișnuit unul cu celălalt nu înseamnă deloc că vă puteți neglija. Igiena personală, comportamentul și atitudinea față de celălalt trebuie să rămână în continuare ireproșabile. Atunci când știi exact, chiar de la partenerul tău că ai o problemă, e necesar pur și simplu să schimbi ceva în comportamentul tău.

Mai ales după căsătorie, e clar că nu mai sunteți separate ci un tot întreg, de aceea trebuie să funcționați în acest sens. Să fii egoist nu mai e în acest caz absolut deloc o soluție. Dacă știi că obișnuiești să cheltui mulți bani, nu e nevoie să fii dur cu partenerul tău atunci când acesta investește în ceva inutil. Chiar și atunci când vă certați, din nimicuri e nevoie să rămâneți la fel de cerebrali și să știți cum să vă certați într-un mod avantajos pentru voi și pentru viitorul relației voastre.