Radio Simplu

Greșeala pe care o facem cu toții când folosim dezinfectante pentru mâini

Atenție când folosiți dezinfectante pentru mâini. Deși spălarea mâinilor cu apă și săpun e cea mai eficientă măsură de a îndepărta vir.surile și bacteriile, atunci când nu avem acces la o sursă de apă, putem folosi geluri dezinfectante pe bază de alcool. Acestea sunt, de asemenea, eficiente însă cu condiția să le folosim corect.

”Un astfel de produs de dezinfectat trebuie să aibă, cel puțin, 70% alcool ca să fie eficient. Unele persoane sunt tentate să își facă singure produse de dezinfectat folosind băuturi alcoolice, însă acestea, chiar și cele mai tari au în jur de 40% alcool, ceea ce înseamnă că nu vor distruge vir.surile,” a explicat prof. Mark Wilcox, pentru dailymail.

Sfatul microbiologului e să folosiți gel antibacterian de fiecare dată când ați pus mâna pe o suprafață potențial contaminată, așa cum sunt suprafețele din mijloacele de transport în comun sau din magazine. Este foarte important, însă să îl folosiți corect.

Greșeala pe care mulți o fac e că nu aplică gel și la nivelul încheieturilor și pe dosul palmelor. ”E important să folosiți suficient gel și să acoperiți întreaga suprafața a mâinilor, inclusiv pe înceheieturi, dosul palmelor și între degete,” a precizat prof. Mark Wilcox.

Folosirea produselor dezinfectante pentru mâini, pe bază de alcool, vă protejează de vir.suri și bacterii, însă dacă le folosiți frecvent vă vor usca foarte tare pielea, un lucru problematic pentru cei care au eczeme sau dermatită.

Unele geluri înlocuiesc alcool cu triclosan, însă acesta nu este eficient în distrugerea cor.navirusului. Altă substanță care distruge cor.navirusul este clorul, însă nu e indicat să îl folosești pentru dezinfectarea mâinilor pentru că îți va distruge pielea.

Sursa:Rol.ro