Radio Simplu

Greșeala majoră pe care o comit toți românii care își fac patul dimineața. Atenție mare!

De mici știm că e bine să îți faci patul de dimineață, ca să îți începi ziua bine. Mulți oameni au acest obicei, care poate părea unul sănătos.

Deși ar putea fi mai bine pentru sănătatea ta mentală să îți faci patul, ar putea fi mai bine pentru sănătatea ta fizică să îl lași nefăcut total, spun oamenii de știință.

Cei care sunt îngroziți de insecte târâtoare ar trebui să citească în continuare. Potrivit oamenilor de știință, lăsarea patului nefăcut dimineața permite celor aproximativ un milion de acarieni care împart patul cu tine în fiecare noapte să moară.

Acest lucru ar trebui să vină ca o ușurare pentru persoanele care nu-și fac patul.

Greșeala majoră pe care o comit toți românii care își fac patul dimineața

Dacă nu îți place ideea de acarieni și alte microorganisme care locuiesc în patul tău, atunci nu îți face patul dimineața.

Aceștia sunt cel mai fericiți într-un mediu cald și umed (cum ar fi cel în care dormi) și este mai probabil să moară atunci când acest mediu se schimbă.

Păstrarea așternuturilor larg deschise ajută la dispariția lor.Din fericire pentru oamenii prea leneși ca să își facă patul dimineața, aceasta este o veste foarte bună.

Te vei simți mai bine

După cum unii dintre noi sunt conștienți, acarienii de praf sunt peste tot și se hrănesc cu solzi de piele umană; ei produc, de asemenea, alergeni care pot fi inhalați în timpul somnului. Și aproximativ 1,5 milioane dintre ei stau cu tine în fiecare seară când te pui în pat și dormi.

„Știm că acarienii pot supraviețui doar prin absorbția apei din atmosferă cu ajutorul unor mici glande din exteriorul corpului lor.

Ceva la fel de simplu ca și lăsarea unui pat nefăcut în timpul zilei poate elimina umiditatea din cearceafuri și saltea, astfel încât acarienii se vor deshidrata și, în cele din urmă, vor muri”, spune Dr. Stephen Pretlove pentru BBC.

Acarienii pot fi un factor de declanșare a astmului, de asemenea; mai puțini acarieni înseamnă mai puțini factori declanșatori.

Dar, așa cum a remarcat profesorul Andrew Wardlaw de la Societatea Britanică de Alergologie și Imunologie Clinică, majoritatea locuințelor sunt suficient de umede pentru ca aceștia să se dezvolte oricum.

Așadar, simplul fapt de a nu-ți face patul are impact pozitiv asupra umidității generale.