Radio Simplu

Gospodinele japoneze pun pastă de dinți în congelator. Iată de ce fac asta

Un astfel de gest pare ciudat la prima vedere. Dar nu ar trebui să fii surprins, deoarece această metodă salvează multe gospodine în timp ce lucrează în bucătărie.

Cu ajutorul pastei de dinți, poți nu doar că ai grijă de igiena orală, ci și să rezolvi unele probleme casnice.

Totul este cât se poate de simplu. Stoarce puțină pasta de mentă în formele pentru gheață și pune-le în congelator. Rezultatul este un instrument excelent pentru spălarea tocătorului.

În același timp, poți scăpa, cu ușurință, de mirosul puternic de pește, carne sau ceapă de pe mâni sau blatul de lucru. Este suficient să freci suprafața contaminată cu pastă de dinți congelată. Rămășițele unui astfel de cub pot fi puse înapoi la congelator.

Mai există încă o opțiune pentru utilizarea pastei de dinți din congelator. După cum susțin gospodinele cu experiență, cu un astfel cu cub de pastă de dinți înghețată poți albi talpa pantofilor sport.

Redă robinetului strălucirea de odinioară. Trucul pe care îl știu doar instalatorii

Robinetele cromate ne încântă întotdeauna cu strălucirea lor. În timp, însă, robinetul cromat din baie își pierde frumusețea de odinioară.

Prin urmare, gospodinele sunt în căutarea soluțiilor cu ajutorul cărora pot reda strălucirea unui robinet cromat. O soluție bună ar fi restaurarea produselor cromate, folosind tehnici și metode testate în timp.

Pentru o curățare de înaltă calitate, puteți contacta specialiști, care vă vor ajuta la refacerea acoperirii instalațiilor sanitare din casă. Cu toate acestea, puteți folosi trucuri care vă vor ajuta să faceți față acestei sarcini în câteva minute.

Unul dintre cele mai eficiente mijloace de a reda strălucirea robinetelor este o soluție de apă și săpun.Calitatea și calitatea săpunului nu contează, dar este importantă concentrația lui în apă. Cu cât mai mult săpun veți pune în soluție, cu atât mai rapid și mai ușor veți rezolva problema.

Pentru acest lucru, cel mai bine este să folosiți săpun de rufe, care trebuie dat prin răzătoare și dizolvat în apă caldă. Proporțiile nu sunt fixe: puneți mai mult săpun, deoarece nu veți greși.

O altă modalitate este să folosiți cretă, pastă de dinți și amoniac. Amestecați cretă zdrobită cu pastă de dinți și amoniac pentru a obține o pastă. Aplicați pasta pe robinet și, după 10 minute, frecați cu un burete. După o astfel de curățare, chiar și cel mai murdar robinet va străluci.

Păstrați robinetele uscate! Această metodă, considerată cea mai bună, va păstra aspectul produsului cromat. În plus, puteți acoperi robinetele cu un strat subțire de ceară.

Vezi și:

Spală draperiile fără să le dai jos de pe șină: sfaturi utile pentru gospodine

Curățarea draperiilor este o sarcină dificilă. Draperiile trebuie date jos de pe șină, puse în mașina de spălat, apoi trebuie călcate și, la final, agățate la locul lor.

Dar nu este necesar să depui atâta muncă, dacă știi câteva trucuri. Este greu să-ți imaginezi o casă, în care nu există perdele. Fie că este vorba de perdele obișnuite, draperii sau jaluzele – toate creează confort și o atmosferă plăcută în cameră.

Dar, pe lângă funcția estetică și cea de protecție, perdelele provoacă multe probleme când este vorba despre îngrijirea lor.

Află cum poți curăța draperiile fără a le îndepărta de pe șină. Cel mai simplu mod de a menține draperiile curate presupune să le scuturi în mod regulat. Fă această procedură o dată pe săptămână și vei scăpa de praf pe draperii.

Poți încerca să curăți draperiile cu un aparat de curățat cu abur. Astfel, aburul va pătrunde între fibre și va dizolva moleculele de murdărie. Dar nu uita că nu poți curăța cu abur draperiile din catifea sau cele din țesături delicate.

Perdelele pot fi curățate cu ușurință și cu un aspirator. Dar vei avea nevoie de o duză specială pentru aspirator, o perie sau o cârpă moale. Aspiratorul trebuie să fie pornit la putere minimă, în acest pânza nu va fi trasă în țeava aspiratorului.

Dacă totuși ai decis să speli draperiile grele, iată câteva sfaturi care te vor ajuta. În primu rând, trebuie să acorzi atenție compoziției țesăturii și caracteristicilor spălării, indicate pe etichetă.

De exemplu, perdelele din tul subțire trebuie să fie spălate în apă rece și călcate cu un fier de călcat abia cald, iar pentru perdelele de catifea setează programul – spălare delicată. Prin urmare, te sfătuim să studiezi cu atenție eticheta.