Radio Simplu

FOTO! Așa ceva nu există! Ce a putut să pună un invitat în plicul de la nuntă: S-a întâmplat la noi, în România

GALERIE FOTO (2)

„Surprize, surprize… într-un plic de la nuntă. Așa ceva!?! ???”, este comentariul care însoțește o fotografie devenită virală pe internet.

Povestea e una interesantă! Un nuntaș prezent la petrecerea de celebrare a căsătoriei dintre noi conaționali de-ai noștri a lăsat în loc de dar, așa cum cere tradiția, un șervețel pe care le-a făcut mirilor un calcul simplu.

Și-a trecut toate cheltuilile pe care i le-a ”pricinuit” nunta în sine, dar și bugetul pe care îl alocase pentru petrecere.


La final, a tras concluzia, deloc îmbucurătoare pentru mire: „Ai să îmi dai 30 de lei!!!”.

Darul e mai mare in 2022

Când lași darul pentru nuntă, trebuie să știi că există câteva lucruri de luat în considerare. Acestea sunt: bugetul cheltuit de miri, relația cu fericitul cuplul și dacă vii singur sau însoțit la nuntă.

Bugetul unei nunți în România variază între 6.000 și 10.000 de euro, excluzând locația și meniul de nuntă, însă cifrele arată că, de multe ori, mirii ajung să cheltuiască cu până 30% mai mult decât și-au propus initial, spun cei care planifică evenimentele. În ceea ce priveşte darul de nuntă, suma corectă pe care trebuie să o dai este calculată după o formulă foarte simplă: prețul meniului x 2. Dacă acesta a costat 250 de lei, ar trebui să oferiţi ca dar minimum 500 de lei.

Darul se shimbă dacă sunteți părinţi, naşi, fraţi şi prieteni foarte apropiaţi. Atunci ar trebui să lăsați în plic o sumă de bani mult mai mare decât un invitat obişnuit. De obicei, naşii le oferă finilor un dar de nuntă de minimum 1500 de lei de persoană. Părinţii oferă câteodată mai mult, dar asta în funcţie de situaţia lor financiară. Şi rudele apropiate dau ceva mai mulţi bani decât un invitat obişnuit, undeva la 600-700 de lei de persoană. În cazul în care vei merge cu partener/parteneră, suma se va dubla.