Radio Simplu

Focar de coronavirus la CFR Constanța: o casieră a murit, alte trei sunt în spital

O casieră care lucra la Gara CFR Constanța a murit și alte trei, infectate cu coronavirus, sunt internate în spital, a anunțat Direcția de Sănătate Publică din județ, precizând că a desfășurat o anchetă epidemiologică.

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, a declarat, luni, că este un focar de COVID-19 în Gara din Constanța și se face anchetă epidemiologică, după ce o casieră a murit și trei au fost internate în spital.

„Avem trei persoane infectate, în spital, în afară de o altă persoană care a decedat. Toate cele patru sunt casiere. În prezent derulăm o anchetă epidemiologică”, a declarat Cristina Schipor, potrivit Mediafax.

Potrivit directorului DSP Constanța, totul a pornit după ce o casieră în vârstă de 53 de ani a decedat. Celelalte trei au mers să se testeze și au ieșit pozitive, în prezent fiind internate.

„Acum suntem în desfășurarea anchetei epidemiologice. S-a făcut dezinfecție zilnică și am recomandat ca toate casierele să poarte mască și mănuși în permanență, chiar dacă ele sunt singure în biroul acela, despărțite de panoul de geam”, a mai spus Schipor.

De la începutul pandemiei, în județul Constanța s-au înregistrat până astăzi 1.499 de cazuri de COVID-19.